Sport

United kommer til Norge

Snart får fotball-laget Vålerenga kjempe mot stjerner som Wayne Rooney og Rio Ferdinand. Britiske Manchester United kommer til Norge 5. august.

Fotball-laget Vålerenga får spille treningskamp mot Manchester United. 5. august kommer det britiske laget til Ullevaal stadion i Oslo.

– Dette er fantastisk for Vålerenga og klubbens merkevare. Slike kamper blir lagt merke til utenfor landegrensene. Det kan gjøre det enklere for oss å hente talenter, sier Martin Andresen, ifølge nyhetsbyrået NTB. Andresen er Vålerengas trener.

– Vi ønsker å spille positiv fotball. Vi vil spille litt annerledes enn det mange der ute tenker om norsk fotball. I tillegg gir kampen nyttig erfaring og læring. Det kan spillere ta med seg videre ved å kjenne på nivået, sier han.

Vålerenga har spilt treningskamp mot Manchester United tre ganger siden 1988. Sist gang var for 10 år siden. Det var også sist gang United spilte kamp i Norge. Engelskmennene vant 2-1. Ole Gunnar Solskjær spilte den gang for United. Han skåret ett av Uniteds mål.

United har sagt at de skal komme til Norge med et så sterkt lag som mulig. Det er viktig for Vålerenga. Manchester United kan bruke kampen til å trene før den britiske serien Premier League starter.

Vålerenga har brukt ett år på å få storlaget til Norge. Nå håper de å fylle Ullevaal stadion. Og fullt blir det, mener en av lederne for Uniteds norske fans.

- Det er utrolig for oss som supportere å få Manchester United til Norge. Nå er det en del år siden sist. Dette blir fantastisk. Det er bare å takke Vålerenga. Spillerne deres som holder med United, gleder seg nok veldig, sier Dag Langerød. Han er redaktør for nettsiden united.no.

Siste utgave

På forsiden nå