Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Usain Bolt kommer til Bislett Games

Friidrettsstjernen Usain Bolt reiser til Oslo i juni.

Seks uker før De olympiske leker (OL) i London kommer Usain Bolt til Norge. Han skal være med under Bislett Games. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Bolt løper 100-meter under Bislett Games 7. juni. Da vil Steinar Hoen at det skal være flere raske løpere på startsstreken. Hoen er ansvarlig for stevnet.

– Det blir enten Tyson gay, Yohan Blake eller Asafa Powell. Vi vet ikke hvem det blir ennå, sier Hoen.

LES OGSÅ: Tok verdens-rekord i VM

BIslett Games er det første stevnet som Bolt har sagt ja til å være med på denne sesongen. I fjor fikk Bolt omkring 2 millioner kroner for å delta. Det koster nok like mye i år. Bolt løp 200 meter under Bislett Games i fjor. Da vant han overlegent.

– Bolt gav oss mye oppmerksomhet i fjor da han løp. Vi tror at han vil bidra til en god stemning på Bislett Stadion. Han er en positiv superstjerne, sier Hoen.

– Jeg gleder meg til å løpe i Oslo. Jeg har gode minner fra den fine byen. Bislett Stadion er fantastisk. Jeg var veldig fornøyd med 200-meteren min i fjor. Det var den nest raskeste tiden min i fjor, sier Bolt.

Usain Bolt er veldig populær. Han har 5,72 millioner fans på Facebook.

– 2012 er et viktig år for meg. Da er det OL. Jeg vil forsvare de tre gullmedaljene jeg tok i OL i Bejing i 2008. Det har gått bra å forberede seg i høst. Jeg har ingen skader. Jeg trener hardt, sier Bolt.

Han håper på å gjøre et godt løp i Oslo i juni.

BIslett Games er det femte stevnet i Diamond League-serien. Det er 14 stevner i alt.