Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Usikker på Liverpool

Fotballklubben Chelsea tippes som vinneren av årets britiske serie. Men det er usikkert hva som skjer med Liverpool.

I dag starter sesongen for den britiske eliteserien i fotball, Premier League. Esten O. Sæther er kommentator i avisa Dagbladet. Overfor Klar Tale tipper han at Chelsea vil vinne kommende sesong.

Forrige sesong gikk seieren til Manchester City foran Liverpool på andreplass. Nå tror Sæther at City blir nummer to. Manchester United vil ta seg opp til tredjeplass, foran Liverpool på fjerde, tror han. Femteplassen tror han går til Arsenal.

LES MER HER: Manchester City vant serien

Flere klubber har kjøpt nye spillere. Fotballklubben Chelsea har gjort en god jobb med å kjøpe spillere. Det mener fotballekspert Tor-Kristian Karlsen.

– Det ser veldig bra ut med de spillerne de har fått inn. Diego Costa kan dekke et behov som Chelsea har framover. Felipe Luis og Cesc Fàbregas må også trekkes fram. I tillegg har de Thibaut Courtois. Han er blant verdens beste keepere, sier Karlsen til nyhetsbyrået NTB.

Både Sæther og Karlsen er usikre på hva som skjer med laget Liverpool. De ble nummer to forrige sesong. Nå må de klare seg uten stjernen Luis Suárez. Han er solgt til laget Barcelona.

– Liverpool blir spennende å følge. Jeg tror det skal bli vrient for dem uten Luis Suárez i år. Bare Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kan gjøre noe bedre som enkeltpersoner enn det han gjør, sier Karlsen.

LES MER HER: Suárez biter igjen

Men Sæther tror Liverpool kan holde seg i toppen.

– Jeg tror det har hjulpet Liverpool å ha suksess med Suárez. Klubben har også god sportslig ledelse, sier Sæther til Klar Tale.

Manchester United slet veldig i fjor. De har nå fått erfarne Louis van Gaal som ny manager. Sæther tror han vil klare å heise laget opp i toppen igjen.

– Van Gaal er kynisk. Han er når som helst villig til å endre på måten laget spiller på, for å vinne og få poeng. Andre lag vil holde på sin egen spillestil uansett. Det gjelder blant annet City, sier han.

LES MER HER: Van Gaal ny manager i United

Sæther sier at det har blitt en klasseforskjell i Premier League. De fem beste klubbene har hatt mye penger til å kjøpe spillere. Dermed skiller de seg mer fra klubbene som ligger lenger nede på tabellen.

– Men det blir en spennende serie uansett, mener han.

Karlsen mener alle kjøpene i toppklubbene gjør det vanskelig å tippe vinneren. De fleste nye spillerne har kommet fra utlandet.

– Klubbene kan ende opp med å kjøpe suksess istedenfor å skape suksess. Flere mener at det går ut over det britiske landslaget i fotball. De får ikke bra nok spillere. Det er fordi det ikke satses nok på å utvikle engelske spillere i toppklubbene, sier Sæther.