Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Usikkert om Norge kan få spille fotballkamp i Norge

Serbia kan bli nektet å reise inn til Norge for å spille en viktig kamp i fotball. Det kan føre til at kampen må spilles på en nøytral bane i Europa.

Norge skal etter planen spille fotballkamp mot Serbia 8. oktober. Kampen er viktig. Med seier i denne og en kamp til har Norge klart å kvalifisere seg for et mesterskap. Det er første gang på 20 år. Kampen skal egentlig bli spilt på Ullevaal stadion i Oslo. Men det kan bli endret. Alt blir avgjort av smitte-situasjonen og reglene i Norge.

Les også: Fotball-EM utsatt til 2021

Folk som kommer fra mange land må i karantene når de kommer til Norge. Serbia er blant disse landene. Hvis spillerne blir nektet å komme til Norge kan kampen bli flyttet. Det kan den også hvis spillerne må være i karantene i 10 dager før kampen. Da må kampen bli spilt på en nøytral bane i Europa.

– Det er slik at det vil det være ti dagers karantene om folk kommer til Norge fra et rødt land. Dette er noe kulturdepartementet jobber med nå. De skal diskutere dette med oss og helsemyndighetene, sier Bent Høie til nyhetsbyrået NTB. Han er helseminister.

Les også: Slik skal det bli trygt å spille fotball i Europa

Alle kamper som skjer i det europeiske fotball-forbundet (UEFA) skal være uten publikum. Det gjelder i alle fall i september. Det ble bestemt i forrige uke. Det gjør at ingen får se Norges kamper mot Østerrike og Nord-Irland.