Ute av ishockey-VM

De norske ishockey-gutta jobbet alt de kunne. Finland ble likevel for sterke i kvartfinalen i VM i ishockey.

Torsdag spilte det norske landslaget i ishockey kvartfinale i verdens-mesterskapet (VM). Der endte ishockey-eventyret. Finland ble for sterke. De vant 4-1.

Roy Johansen var skuffet etter at VM var over. Treneren for landslaget gledet seg likevel over hva Norge har fått til i mesterskapet.

– Det er litt uvirkelig, og vi hadde håpet det skulle vare lenger. Det har vært en opptur hele veien. Før VM var det folk som ikke kunne bli med og folk som var skadd. Vi måtte ta inn flere nye spillere som har fått prøve seg i VM. På bakgrunn av det er det veldig sterkt. Jeg er imponert av spillerne som har tatt seg hele veien til kvartfinale, sa Johansen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Norge til kvartfinalen

Lars Haugen er keeper på det norske laget. Han holdt buret nesten rent under hele VM. Men mot Finland ble overmakten til slutt for stor. Det skjedde etter at han med en rekke redninger holdt Norge inne i kampen de første ti minuttene. Men Norge ga seg ikke så lett. De gjorde det lenge vanskelig for Finland, Men til slutt ble Norges spill for hardt. Det ble utvisninger. Tre av Finlands mål kom da finnene var flere på banen.

– De var sterke i overtall. De tre målene imot gjorde det vanskelig for oss. Det ble tøft å komme tilbake, mente Johansen.

Men det var Norge som startet skåringene. Finnene måtte ty til ulovligheter for å stoppe Ken André Olimb- Det var fire minutter ut i annen periode. Lillebror Olimb tok selv straffen. Han lurte den finske målvakten Petri Vehanen og satte inn 1-0.

– Vi fikk Finland dit vi ville og fikk 1-0. Vi hadde forsvart oss bra i første periode. Vi kom mer og mer inn i kampen. Finnene hadde løpt av seg det meste. Vi hadde hatt mange muligheter til å skåre mente Johansen.

Utvisninger

Men det skulle ikke ta lang tid etter før finnene svarte. Jarkko Immonen banket inn utligningen i overtall to minutter senere. Så kom det flere finske mål. Med 4-1 til Finland kom finnene videre til semifinalen.

Norge har likevel all grunn til å være stolte av VM-innsatsen. I Slovakia har de overrasket med å slå Sverige på straffer. De spilte også svært godt mot Canada og USA.

LES MER HER:Norge slo seg videre

Mot Finland tok lykken slutt. Norge var også i kvartfinalen i VM i 2008. Men hva de har fått til i år regnes som bedre.

For tre år siden hadde Norge kun én seier. De fikk hjelp til å komme seg videre fra mellomspillet. Denne gang har de norske spillerne gjort det helt på egen hånd. De har fire seirer på seks kamper foran kvartfinalen.

Den gang endte Norge på 8.-plassen i VM. Nå ble det 6.-plass. Årsaken er at Russland slo Canada i den siste kvartfinalen torsdag. Tsjekkia og Sverige møtes i den første semifinalen fredag. Russland møter Finland senere på kvelden.