Vålerenga ute av cupen

Fotballaget Kjelsås overrasket stort onsdag. De vant 2-1 over Vålerenga. Dermed er Vålerenga ute av cupen.

Det ble en kraftig nedtur for Vålerenga for annet år på rad. I fjor var det Tønsberg som slo laget ut i andre runde i cupen. I år ble det Kjelsås.

I 2008 vant Vålerenga gull i cupen. I 2009 ble de slått ut av Molde i semifinalen.

I onsdagens kamp slet Vålerenga med å skape sjanser i første omgang. Mange trodde det ville bli lett for Vålerenga å slå Kjelsås. Men til pause sto det 0-0.

Verre skulle det bli for trener Martin Andresens menn etter hvilen. Martin Sandell fra Kjelsås løp fra en Vålerenga-forsvarer. Han og slo ballen i en pen bue inn til 1-0.

Etter det sendte Andresen alle krefter framover på banen. Det lønte seg etter 72 minutter. Isaac Boakye slo ballen inn i feltet. Der ventet Harmeet Singh. Han headet ballen i mål.

Men bakover var ikke Vålerenga like bra. Bare to minutter senere kom Jimmy Akinyemi fra Kjelsås seg forbi Vålerengas forsvar. Han skåret det avgjørende målet.

Fana klarte nesten å skape en like stor sensasjon i kampen mot Brann. Anders Engeseth og Joachim Dankertsen skåret. Dermed måtte Brann gå til pause med 0-2. Men de kom sterkere tilbake etter pausen,

Diego Guastavino fra Brann ble sparket ned etter 77 minutter. Brann fikk straffe, og Erik Mjelde skåret.

Målet skapte ny optimisme hos Brann. Nigerianske Kim Ojo og «Bentley» skåret hvert sitt mål. Dermed ble det 3-2 til Brann.

Aalesund og Rosenborg leverte annen rundes største seire så langt. Aalesund tok seg greit av Tornado Måløy med 5-0. Rosenborg slo Verdal, også de vant 5-0.

13 av de 14 lagene i elitserien gikk dermed videre fra andre runde i norges-mesterskapet i fotball (NM). Torsdag møter Viking Staal Jørpeland, mens Sogndal møter Fyllingen.