Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vant bronse for sin døde mor

Bryteren Stig-André Berge sikret seg sin første OL-medalje søndag.

– Mamma, vi klarte målet vårt! sa Stig-André Berge ifølge avisen VG. Han hadde nettopp vunnet sin første medalje i De olympiske leker (OL).

Tårene rant av glede. Han skjønte at bronsen var sikret. Han kikket opp mot taket og sendte en takk til sin døde mor. Hun var en av hans viktigste støttespillere. I vinter døde hun av kreft.

Bryteren Berge konkurrerte mot Rovsjan Bajramov fra Aserbadjdsjan. Kampen var jevn fram mot slutten. Bryterne fikk like mange poeng. Men fordi Berge fikk poeng sist, vant han kampen. Han reagerte med enorm glede. Berge danset rundt med et stort norsk flagg. Og han kysset samboeren sin.

– Mange ganger i karrieren min har jeg ligget under. Derfor var jeg ikke så bekymret da jeg lå under. Så lenge jeg holder tempoet mitt og bevegelsene i gang, vet jeg at motstanderen «dør» når vi kommer mot slutten, sa han til mediene etterpå.

Bronsen til Berge er den tredje OL-medaljen til Norge i Brasil. To roer-lag har tatt medalje for Norge så langt. Torsdag tok Kjetil Borch og Olaf Tufte bronse i øvelsen dobbeltsculler. Fredag tok Are Strandli og Kristoffer Brun bronse i øvelsen lettvekt dobbeltsculler.