Sport

Vant med skadd fot

Cecilia Brækhus vant over Jennifer Retzke med skadd fot. Hun forsvarte sine fire VM-belter med poengseier mot tyskeren.

Cecilia Brækhus har vunnet alle de 27 proffkampene sine. Hun forsvarte sine fire verdensmester-belter (VM) med poengseier mot Jennifer Retzke lørdag.

Den norske bokseren fikk problemer med høyrefoten. Hun haltet gjennom nesten halve kampen. Hun fikk poengseier i hver av de ti rundene.

Brækhus sier at hun landet feil og tråkket over. Hun forstuet foten.

Cecilia Brækhus var sterkest fra starten. Retzke hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Søndag måtte Cecilia Brækhus ta røntgen av foten. Hun har ikke brukket noe. Hun skal ta nye bilder av foten i Berlin. Det er for å få en grundigere vurdering av skaden.

Skaden skjedde i den tredje runden av VM-kampen.

Etter kampen sa Brækhus at hun aldri har bokset med sånne smerter. Hun klarte å skjule skaden slik at Retzke ikke merket det.

Hun reiste fra Danmark på krykker. Brækhus må gå på krykker i cirka en uke. Det kan hende at hun ikke kan trene på en måned.

– Det gjør ikke noe at jeg ikke får trent i en periode framover nå. Planen har hele tiden vært å ta det helt med ro etter denne kampen. Jeg hadde planer om å ta desember fri fra både trening og boksing. På den måten betyr ikke denne skaden noe, sa Brækhus til NTB.

Regjeringen ønsker å fjerne forbudet mot å bokse som proff i Norge. Brækhus håper denne kampen blir den siste i utlandet. Bokseren kan bli den som kjemper på Brann stadion til neste år.

– Jeg ville elsket å bokse der. Å ha støtten fra de fantastiske menneskene og fansen bak meg ville betydd så mye for meg. Det ville vært virkelig stort, sier hun.

LES OGSÅ: Brækhus vil muntre opp bergenserne

LES OGSÅ: – Boksing farligere enn før

Siste utgave

På forsiden nå