Sport

Vant NM-gull

Marit Bjørgen vant gull i NM torsdag. Det er 10. gang Bjørgen vinner gull i norges-mesterskapet på ski.

Marit Bjørgen var i en klasse for seg torsdag. Hun vant gull på 10-kilometeren under norges-mesterskapet (NM) på ski i Steinkjer. For 10 år siden viste hun seg fram for alvor. Da imponerte hun ski-publikummet med 3. plass på distansen 5-kilometer. Det var under NM på samme sted.

Få visste hvilken fantastisk karriere hun skulle få. I løpet av årene har Bjørgen vunnet 43 seire i verdens-cupen.

– Jeg tok vel en dag om gangen for 10 år siden. Jeg har vært heldig som har fått opplevd noe som skiløper hvert eneste år siden, sier Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Hun har aldri vært sterkere enn i 2011.Torsdag slo hun alle. Kristin Størmer Steira kom på 2. plass. Hun kom i mål 1 minutt og 10 sekunder etter Bjørgen.

– Jeg tror aldri jeg har vært i bedre form, sier Bjørgen.

Torsdag sa Bjørgen at hun kanskje vil gå alle seks distanser under verdens-mesterskapet (VM) i Holmenkollen i Oslo. Det er om én måned.

– Vi får se. Jeg tror ikke det er realistisk med seks medaljer. Men alt kan skje. Jeg har vært veldig sterk i hele vinter, sier Bjørgen.

Fredag er det sprint i NM. Bjørgen mener at hun kan bli bedre i den øvelsen.

– Det er sprint i morgen, det blir spennende. Jeg må trene mer på å gå sprint, sier Bjørgen til nettstedet NRK.no.

Vibeke Skofterud ble nummer tre torsdag. Lørdag skal Bjørgen gå 15-kilometer i Steinkjer.