Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Veien videre for Brækhus

Bokseren Cecilia Brækhus og støttespillerne hennes har satt seg store mål. Men de mangler en skikkelig plan for veien videre.

Den norske boksedronningen Cecilia Brækhus vil bestemme hvem hun skal møte til boksekamp. Men hun har ingen planer for hvor eller når hun vil være i ringen igjen. Det sa hun på en pressekonferanse i forrige uke.

Hun sa på pressetreffet at mange vil møte henne. Men det ble ikke sagt noe om hvem som skal arrangere eventuelle kamper eller godkjenne dem.

Cecilia Brækhus har avsluttet samarbeidet med manager Nusse Sauerland og selskapet Sauerland Event. Det var tidligere dem som avtalte kamper for henne. Nå vil hun lede denne jobben selv. Hun får hjelp av to advokater.

Morten Andreassen er en av de to advokatene i det nye Brækhus-teamet. Han sier at alle avtaler og kontrakter med Sauerland Event er slutt. Nisse Sauerland er uenig.

– Vi har en eksklusiv kontrakt med Cecilia som fortsatt gjelder. Det eneste vi ønsker er at hun fullfører det hun har lovet oss etter kontrakten. Med en gang det er gjort, kan hun gjøre akkurat som hun vil. Da kan hun være sin egen frie agent, sier Nisse Sauerland til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:– Det kommer til å bli full krig

Men det er ikke fullt brudd mellom Brækhus og Sauerland. Så sent som onsdag i denne uken trente Brækhus to ganger sammen med Otto Ramin. Det skjedde i Sauerlands treningssenter i Berlin i Tyskland. Hvor lenge det kan pågå, er det ikke sagt noe om.

I Norge er det forbudt å bokse profesjonelt. Dette forbudet blir trolig borte i løpet av høsten. Knockout-loven kan bli mildere. Det vil gjøre at Brækhus kan bokse i Norge. Men hvem som skal arrangere kamper eller godkjenne dem her, er helt uklart. Heller ikke hvilke lisenser som gjelder.

– Jeg synes dette ser ut til å kunne bli vanskelig, særlig fordi det ikke er noen i dette teamet per i dag som har noen erfaring innen proffboksingen, sier en tidligere norsk promotor til NTB.

 

På pressekonferansen sa Brækhus-teamet at de har gitt de store internasjonale forbundene beskjed om at hun representerer seg selv. Men fortsatt har Brækhus frister for å forsvare mesterbeltene sine. De blir ikke forlenget selv om hun ordner alt selv.

LES OGSÅ:– En kamp mot Brækhus betyr ingenting

Brækhus kritiserer Sauerland for ikke å ha skaffet henne de motstanderne hun ønsket. Det gjelder særlig en kamp mot Holly Holm. Den amerikanske jenta ble tilbudt mye penger for en kamp mot den norske verdensmesteren. Det endte med at hun takket nei og ga opp boksingen. Isteden begynte hun med sporten Mixed Martial Arts (MMA).

– Vi i Sauerland håper det skal være mulig å komme til en løsning i den situasjonen vi er kommet opp i. Men vi er også klare til å gå langt for å sikre det vi har gjort avtale om, sier Sauerland til NTB.

– Dere blir kritisert for ikke å skaffe Cecilia de kampene hun har ønsket seg?

– La meg si det slik. Christina Hammer var aktuell. Hun ønsket ikke å møte Brækhus. En kamp mot Holly Holm ble det forhandlet om lenge uten resultat. Men slik har det vært med en kamp mellom Paquiao og Floyd Mayweather også.

– Dersom Brækhus skal kunne få en kamp mot Holly Holm, tør jeg påstå at vi i Sauerland er den eneste som kan få til det, sier Sauerland.