Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Veien videre for Norge i EM

Norge skal spille mot Ungarn, Sverige, Island og Slovenia i hovedrunden i EM i håndball. Norge leder sin hovedrunde-pulje før kampene starter fredag.

Norge leder sin hovedrunde-pulje i europa-mesterskapet (EM) i håndball. Norge, Ungarn og Slovenia får med seg to poeng hver inn i hovedrunden. Norge leder puljen fordi de har skåret flere mål enn de andre lagene. Hovedrunden begynner på fredag.

Fredag: Slovenia – Island 16.00, Norge – Ungarn 18.15, Portugal – Sverige 20.30.

Søndag: Portugal – Island 14.00, Slovenia – Ungarn 16.15, Norge – Sverige 18.30.

Tirsdag: Portugal – Slovenia 16.00, Norge – Island 18.15, Sverige – Ungarn 20.30.

Onsdag: Portugal – Ungarn 16.00, Norge – Slovenia 18.15, Island – Sverige 20.30.

Kampene spilles i Malmø i Sverige. De to beste lagene får spille semifinale.

Ungarn vant over Island onsdag kveld. Resultatet av den kampen betyr at Danmark er ute av mesterskapet. Frankrike er også ute av mesterskapet før hovedrunden. Både Danmark og Frankrike har vunnet mange mesterskap de siste årene. Frankrike har vunnet ni gull i OL, EM og VM siden 2006. Danmark har vunnet tre gull.

Danskene er skuffet over å ikke ha gått videre. Morten Stig Christensen er direktør i det danske håndball-forbundet. Han sier at de bør vurdere å endre EM-opplegget.

– Jeg tror i hvert fall vi må diskutere dette i etterkant. Nå står vi foran en hovedrunde der store lag som Danmark og Frankrike ikke er med. Hva betyr det for produktet? sa direktøren for det danske håndballforbundet Morten Stig Christensen til dansk TV 2.

– Jeg sier ikke dette fordi vi nå står her i rollen som tapere. Vi spilte kort og godt ikke bra nok.

EM spilles for første gang med 24 land. Kampsystemet gjør at bare to lag, av fire, går videre fra de forskjellige gruppene. Man straffes svært hardt ved et tap.

Danmark tapte én kamp med ett mål, men gikk likevel ikke videre.

60 prosent, cirka 6000 billetter til hver hovedrunde-dag, er solgt til dansker. Ingen kunne se for seg at Danmark ikke skulle gå videre til hovedrunden.

Det var også ventet en del franskmenn til Malmø, men også det franske laget måtte reise hjem tidlig.