Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Venter spent på Martin

Fotballtalentet Martin Ødegaard må snart bestemme seg for lag. Flere mener at det er disse tre lagene det står om.

Torsdag var 16 år gamle Martin Ødegaard tilbake i Norge. Han var i Madrid i Spania i to dager for å snakke med og trene med det kjente fotballaget Real Madrid. Det var hans andre besøk der. Men han kom hjem uten å ha undertegnet noen kontrakt. Nå tror flere medier at det står mellom tre klubber. Den ene er Bayern München i Tyskland. De kan trolig tilby nordmannen mest penger. Noen mener han vil få en årslønn på 23 millioner kroner etter noen år i klubben. Karl-Heinz Rummenigge i klubben kaller Ødegaard for et stort fotballtalent som du sjelden ser.

Ajax i Nederland er kjent for å bry seg om unge spillere. Der har ikke Ødegaard vært på besøk ennå.

– Vi har fremdeles en avtale om at han skal komme til Ajax på en trening etter jul. Men om det skjer, eller når det skjer, det vet jeg ikke, sa John Steen Olsen til den danske avisen BT nylig. Han ser etter talenter for Ajax.

Flere har sagt at Ødegaard bør velge Ajax. De har hjulpet spillere å bli store stjerner i årevis, skriver nyhetsbyrået NTB.

Andre viser til at Real Madrid alltid forsøker å vinne med de beste som finnes. Den spanske avisa Marca brukte hele forsiden på Martin Ødegaard fredag. De skriver at det er uvanlig for Real å ville hente en unggutt som Ødegaard fra utlandet. Unggutten fikk trene med stjernene Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane. Han møtte klubbens president Florentino Pérez. I tillegg så han en kamp sammen med folk i klubben.

Ifølge Marca vil Ødegaard trolig forlate det norske laget Strømsgodset først til sommeren. Da kan han avslutte skoleåret. Real Madrid må trolig betale mellom 30 og 50 millioner kroner for nordmannen.

Og fansen vil gjerne ha ham.

– Jeg føler at Real Madrid har et ungt lag, og at dette kan bli bra for ham. Han kommer til å bli god, for han er ung og kan vokse som spiller på det største laget i verden, sier Alejandra Vallejo til NTB.

Ødegaard begynte å spille i den norske eliteserien i fotball allerede som 15-åring. Han skåret fem mål for Strømsgodset i fjor. Fotballtalentet har også vært med på landslaget. Han ble den yngste spilleren noensinne til å spille i en kamp i kvalifiseringen til europa-mesterskapet (EM). Ødegaard har besøkt flere lag de siste ukene. Han har rukket innom både Barcelona, Liverpool og Manchester-klubbene United og City.

Men noen er bekymret for alt presset Ødegaard nå opplever. Blant dem er Arjen Robben i Bayern München.

– Han er fortsatt veldig, veldig ung. Jeg håper han velger riktig. Det viktigste er at folkene rundt ham ikke blir for ivrige av oppstyret, sier Robben.

– Gutten er bare 15 år. La ham spille fotball. Når du er så ung, skal du bare trene, spille fotball og ha det gøy. Slik det er nå, blir presset på ham veldig stort. Da har han ikke noe å vinne, bare noe å tape. Jeg er spent på hvordan de neste årene blir for ham, sier han.

Ødegaard må bestemme seg for ny klubb i løpet av januar. Etter det er det ikke lov å selge og kjøpe spillere før til sommeren igjen.

LES MER HER: Hele Madrid vil ha Ødegaard