Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Verdens beste venner og rivaler

Hvis «storebror» Emil Hegle Svendsen taper en duell i skiskyting, er det greit. Men kun hvis «lillebror» Tarjei Bø er den som vinner. Og omvendt.

De to kameratene gjør suksess i verdens-mesterskapet (VM) i skiskyting. Det er i Khanty-Mansijsk i Russland. Bestevennene sørger for at Norge får VM-medaljer. Det er selv om skiskytter-kongen Ole Einar Bjørndalen svikter.

Søndag tok Emil Hegle Svendsen sølv, mens Tarjei Bø vant bronse. Medaljene tok de i jaktstart. Franske Martin Fourcade vant søndagens renn.

LES MER HER: Vant VM-gull i skiskyting

Bø vant også bronse under 10 kilometer sprint lørdag.

– Om jeg ikke vinner verdenscupen sammenlagt, er det mitt største ønske at Emil vinner. Jeg unner ham all suksess. Bare meg selv unner jeg litt mer. Det sier Tarjei Bø til nyhetsbyrået NTB.

Tirsdag er de Norges største gull-håp på 20-kilometeren i skiskytter-VM. Svendsen er mester fra De olympiske leker (OL) og tidligere verdensmester på 20 kilometer. Bø mangler fortsatt gull utenom stafett.

– Tarjei er en av mine beste venner. Men vi er også blitt hverandres største rivaler. Det er litt spesielt. I begynnelsen var det litt kjipt. Jeg var vant til å være «storebror». Jeg husker at tanken var «svarte, hva skjer nå?». Men nå unner jeg ham hver seier som kommer. Også om det er meg han slår, forteller Svendsen.

Forrige torsdag ble det gull til Norge på blandet stafett i skiskyting. Tora Berger er ikke helt i toppform. Hun kom på 5. plass i jaktstart og 7. plass i sprint. Men hun var med på vinnerlaget i stafetten.