Sport

Verdensrekorden tilbake til Norge

Lørdag mistet Norge verdensrekorden i skiflyging. Søndag tok Anders Fannemel den tilbake med et svev på 251 meter.

Sloveneren Peter Prevc fløy høyt og langt på skiene lørdag. Skihopperen satte ny verdensrekord i skiflyging med 250 meter. Dermed ble den gamle rekorden til norske Johan Remen Evensen slettet. Men Prevc fikk bare et døgn med den nye verdensrekorden. Søndag imponerte norske Anders Fannemel med å sveve 251,5 meter.

– Helt rått! Alt stemte. Dette er nok mitt beste hopp noensinne. Jeg skjønte at jeg kunne få et rekordhopp. De andre hopperne landet én etter én på kulen. Juryen ga så liten fart, sa Fannemel til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg skjønte at det ville bli rekord ganske tidlig i svevet. Da jeg passerte 100-metersmerket var det bare å ligge der å forberede seg for rekord. Jeg kommer helt sikkert til å sove godt i natt, med et stort smil om munnen, sa 23-åringen.

Etter rekordhoppet mistet Fannemel kreftene. Han landet på 202 meter i finalen. Dermed mistet han seieren i verdenscup-runden til tyske Severin Freund. Helgens verdenscup var i Vikersund i Buskerud. En annen skihopper hoppet enda lenger lørdag, men han falt.

Trener Alexander Stöckl var tydelig rørt etter rekorden.

– Takk for det han har levert hoppsporten med dette utrolige hoppet, sa Stöckl.

Nå gjør de norske skihopperne seg klar for verdens-mesterskapet (VM). Det er sammen med skiløperne i Falun i Sverige.

LES OGSÅ: Sulter seg til seier

Siste utgave

På forsiden nå