Sport

Vil ha flere jenter på fotballbanen

Bare 30 prosent av spillerne i Norway Cup er jenter. Det vil sjefen for fotball-turneringen gjøre noe med.

– Norway Cup er opptatt av at gutter og jenter skal ha like muligheter for å spille fotball, sier Tony Isaksen til Klar Tale. Han er general-sekretær for Norway Cup.

Lørdag starter turneringen på Ekebergsletta i Oslo. Hit kommer rundt 30.000 spillere fra 50 ulike land. Norway Cup er verdens største fotball-turnering for barn og unge.

Bare 30 prosent av spillerne er jenter. Det vil Isaksen gjøre noe med.

– Mange jenter slutter med fotball når de er rundt 14 til 15 år gamle. I noen land får jentene heller ikke delta i fotball. Vi ønsker å inspirere flere jenter til å fortsette med fotball. Og samtidig fremme jentefotball over hele verden, forteller Isaksen.

Han forteller at Norway Cup jobber for likestilling.

– Vi må gi kvinnefotballen mer oppmerksomhet. Blant annet ved å vise mer av det på TV. I framtiden ønsker vi at flere jenter deltar på Norway Cup, sier Isaksen.

For første gang arrangerer Norway Cup en eliteserie for kvinnefotball. Her skal seks topplag spille mot hverandre.

– Jentene som skal spille i serien, er 17 år gamle. Fotballaget Valencia CF er blant klubbene som skal delta. Laget skal blant annet spille mot den norske klubben Vålerenga fotballklubb, forteller Isaksen.

Sommerens ekstreme varme har gjort fotballbanene på Ekebergsletta tørre og harde.

Isaksen jobber med å få banene klare til åpningen.

– Vi prøver å få vannet banene så mye som mulig, forteller Isaksen.

Nå ser det også ut som været kan hjelpe ham. På åpningen av Norway Cup er det meldt kraftig regn- og tordenvær. Det melder Meteorologisk institutt.

Siste utgave

På forsiden nå