Sport

Vil ha prins Ali som ny FIFA-president

Skandalen i FIFA gjør president Sepp Blatter upopulær. Flere land sier de vil stemme på prins Ali av Jordan som ny president.

USA bekrefter at de vil stemme på prins Ali bin al Hussein som ny president. Valget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er fredag.

Også Canada, Australia og New Zealand melder at de vil stemme på prinsen fra Jordan. Han er den eneste som utfordrer sittende president Sepp Blatter, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi kan ikke støtte det sittende lederskapet i FIFA, sier Victor Montagliani i Canadas fotballforbund.

New Zealand synes skandalen i FIFA har vært opprørende.

– FIFA må reparere et tynnslitt rykte. Det kan bare skje med en ny president, sier Mark Aspden. Han er fotballpresident i New Zealand.

Også Norge vil stemme på prinsen. Minst 45 europeiske stemmer går trolig til prins Ali. Men Blatter er populær i både Afrika, Asia og Sør- og Mellom-Amerika. Totalt 209 land skal stemme.

FIFA-kongressen fortsetter fra fredag morgen. Valget skal etter planen være klokka 15.

Onsdag ble ni topper fra FIFA arrestert av det amerikanske politiet FBI. De har etterforsket toppene i mange år. FBI mener de har tatt imot penger ulovlig i årevis. Det skal gjelde avtaler, TV-rettigheter og søknader om å holde verdensmesterskap.

De arresterte er:

Jeffrey Webb fra Caymanøyene/Storbritannia. Han er visepresident i FIFA. Han er er president for fotballforbundet på Caymanøyene.

Eugenio Figueredo fra Uruguay. Han er også visepresident i FIFA. Har vært president i fotballforbundene til Sør-Amerika og Uruguay.

Jack Warner fra Trinidad og Tobago. Han var tidligere visepresident i FIFA. Han var også president for fotballforbundet i Nord- og Mellom-Amerika og Karibien. Er også politiker og har vært forsvarsminister.

Eduardo Li fra Costa Rica. Han er president for fotballforbundet i landet.

Julio Rocha fra Nicaragua. Han har vært president for fotballforbundene i Sentral-Amerika og Nicaragua.

Costas Takkas fra Caymanøyene. Han er opprinnelig fra Kypros i Hellas. Han var tidlligere president for fotballforbundet på Caymanøyene.

Rafael Esquivel fra Venezuela. Han har vært president for fotballforbundet i landet siden 1988.

José Maria Marin fra Brasil. Han har vært president for fotballforbundet i landet. Er også politiker i Brasils arbeiderparti.

Nicolás Leoz fra Paraguay. Har også statsborgerskap i Colombia. Han har vært president for det sør-amerikanske fotballforbundet.

Kilde: Wikipedia

LES MER HER: Kaller inn til krisemøte

LES MER HER: Over ti FIFA-sjefer pågrepet

Siste utgave

På forsiden nå