Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil hindre overgrep i barnefotballen

Norges Fotballforbund og Redd Barna skal jobbe sammen mot overgrep mot barn og unge.

Norges Fotballforbund (NFF) og Redd Barna skal samarbeide i et nytt prosjekt. De skal forebygge og avsløre overgrep mot barn og unge.

– I idretten møter barn og unge voksne tillitspersoner som de kan søke hjelp fra. Men det er også et sted der barn dessverre kan bli utsatt for seksuelle overgrep. Derfor er det gledelig at NFF tar dette på alvor. De styrker arbeidet med å gjøre barn og unge trygge på trening, sier Birgitte Lange i en pressemelding fra NFF. Hun er generalsekretær i Redd Barna.

Redd Barna har sammen med NFF utviklet et eget kurs. Det heter «Trygg på trening med Redd Barna». Klubbene i NFF kan bruke kurset. Målet er å fortelle de voksne hvordan de kan forebygge og avsløre overgrep mot barn.

– De voksne trenger kunnskap om hva de skal se etter for å oppdage overgrep. Og de trenger å vite hva de skal gjøre. Det er dersom de mistenker at et barn blir utsatt for skadelige handlinger. Det er et av de viktigste verktøyene vi kan gi de voksne. Vår erfaring er at når de voksne er trygge, blir barna trygge, sier Lange.

Hvert år deltar rundt 370.000 gutter og jenter i fotball. Klubbene er først og fremst drevet av frivillige. De trenger mer kunnskap på dette området, sier Pål Bjerketvedt. Han er generalsekretær i NFF.

– Barna skal være trygge i et godt sosialt fellesskap i fotballen. Det er det viktigste og noe vi alltid har tatt på alvor. Samtidig er seksuelle overgrep mot barn et stort problem i samfunnet. Det er derfor naivt å tro at det ikke skjer i fotballen og idretten, sier Bjerketvedt.