Sport

Vil ikke spisse formen

Flere skiskyttere snakker om å spisse formen for å være best i verdens-mesterskapet (VM). Tarjei Bø vil gjøre det motsatte.

I mars er det verdens-mesterskap (VM) i skiskyting i Finland. Men der mange tenker at de må bygge opp formen til å være på topp i mars, tenker Tarjei Bø annerledes. Han vil heller være god hele sesongen.

Nordmannen vil unngå å kopiere sesongen i fjor. Der klarte han ikke å spisse formen. Han sto uten medaljer etter De olympiske leker (OL).

Men i år ser det bra ut. Bø skal ha vært veldig sterk under årets sommertrening. Det sier lagkameratene til nyhetsbyrået NTB. Smilet til Tarjei Bø forteller også at han er klar for verdenscupen som starter i Östersund i Sverige.

LES MER HER: Tarjei Bø jublet for gull

Selv sier han også at han er i klart bedre form enn på samme tid i fjor.

– Jo, jeg har vært bra. Det svarte seg tidlig, og jeg har hatt et høyt nivå på øktene jeg har kjørt på samlinger. Jeg la en plan i vår som jeg har fulgt hele veien. Jeg har trent masse og tøft og fått hevet det opp til nivået jeg ønsker å være på, sier Bø til NTB.

Han var et par turer på seierspallen under verdenscupen sist vinter. Men sesongen endte dårligere enn han hadde ventet.

– Hva slags tegn er det på at du gjør det bedre i sesongen 2014/15?

– Det der er sammensatte greier. Det handler om selvtillit, flyt og gode opplevelser tidlig i sesongen. Men kanskje først og fremst om en god grunntrening. Det som skjer på vinteren, viser ofte det du har gjort på sommeren. I år kan jeg fullt ut si at jeg har fått gjort det jeg skulle uten spesielle avbrudd, sier Bø.

LES MER HER: Lover å gå enda fortere

Bø vant verdenscupen sammenlagt i 2011. Han vant sju gull på tre VM. Deretter handlet mye om OL i Sotsji i februar i år. Men der gikk det ikke etter planen.

– I fjor var det så viktig å spisse formen til OL. Men jeg bommet med formen, og da sto jeg igjen med ingenting. I år skal jeg være god hele veien. Jeg satser på at treningen jeg har lagt ned gjør at jeg kan vinne løp både i desember, januar og når VM starter i mars, sier han.

Tarjei Bø synes ikke det er så lett å peke seg ut mål.

– Det er vanskelig å si på papiret. Det handler om å få ut sitt beste. Klarer jeg det, vet jeg at det blir seirer og VM-medaljer. Jeg har lyst til å komme høyt i verdenscupen sammenlagt og være blant dem som kjemper i toppen hele veien, sier han.

Tarjei Bø fikk med seg en 4. plass fra sprinten da sesongen åpnet på Sjusjøen lørdag. Han sto over søndagens fellesstart. Første uken i desember starter verdenscupen i svenske Östersund.

Siste utgave

På forsiden nå