Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil starte eliteserien 8. mai

Norges Fotballforbund vil starte fotball-sesongen 8. mai. Men da må det bli mindre korona-smitte.

Starten på eliteserien i fotball har fått ny dato - for tredje gang. Nå vil fotballforbundet (NFF) at sesongen skal starte helgen 8. og 9. mai. 

I tillegg er starten på 1. divisjon flyttet til 15. mai. 2. divisjon går i gang 5.-6. juni. For kvinnene blir Toppserien og 1. divisjon utsatt til 22.-23. mai.

For at dette skal skje, må tallet på korona-smittede gå ned. 

Egentlig skulle seriefotballen for herrene starte 2. påskedag, men korona-situasjonen og forbud mot kamper gjorde at starten måtte utsettes til første helgen i mai. Det ble også for tidlig.

Den nye datoen er i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet. Neste uke blir det bestemt om seriestarten faktisk kan skje 8. mai. Da skal statsminister Erna Solberg (H) etter planen til Stortinget for å legge fram en større plan for gjenåpning. 

Men det kan hende vi må vente enda lenger. Helsedirektoratet har anbefalt at seriekamper først bør vurderes i uke 18. Da har det vært lov med treningskamper i noen uker. Uke 18 er samme uke som NFF har lagt opp til sesongstart.

NFF sier at spilleplanen for de ti første rundene i Eliteserien vil bli presentert torsdag. Resten av rundene kommer uken etter påske.