Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil vinne i Kitzbühel

Utforløypa i Kitzbühel er vanskelig. Kjetil Jansrud drømmer om å vinne utforen i denne bakken lørdag.

Nerver av stål, mot og rå fysisk aggressivitet må til for å vinne i Kitzbühel. Utforløypa i denne bakken er vanskelig. Derfor blir utforkjørerne veldig glade når de vinner i den bakken. Lørdag kan Kjetil Jansrud vinne i denne bakken. Kitzbühel ligger i Østerrike.

Mange tusen tilskuere kommer til å møte opp. Det er sesongens vanskeligste utforrenn. Løperne når 100 km/t etter bare 8,5 sekunder av rennet. Det har vært flere ulykker i bakken.

Ingen nordmenn har vunnet i bakken siden 2004. Da vant Lasse Kjus. Kjus vant også i bakken i 1999. Atle Skårdal vant i bakken i 1994. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Torsdag kjørte de ned bakken for siste gang før rennet på lørdag. Kjetil Jansrud kjørte fortest.

Jansrud var raskest på treningen på tirsdag også.

– Jeg ga alt helt fra start. Fordi du vet aldri hvor mange treningsomganger som blir gjennomført her. Det sier Kjetil Jansrud.

Sveitsiske Didier Cuche har vunnet flest renn i Kitzbühel. Cuche har vunnet fem ganger i denne bakken. Østerrikske Franz Klammer har vunnet fire ganger.

Østerrikske Fritz Strobl vant i Kitzbühel i 1997. Strobl er fortsatt den som har kjørt fortest ned løypa, med tiden 1.51,58.

Østerrikeren Hannes Reichelt vant i Kitzbühel i fjor. Reichelt vant i Wengen i Sveits forrige helg. Han var nesten like god som Jansrud på treningen.

Jansrud leder fortsatt utforcupen. Italienske Dominik Paris er på andreplass. Jansrud ble nummer fem i Wengen forrige helg.

Aksel Lund Svindal trener med det norske laget igjen. Den norske alpinstjerna røk hælsenen før sesongen. Sist torsdag var han på ski for første gang i Innsbruck.

– Det er nå én uke siden. Framgangen har vært strålende. Det skriver Aksel Lund Svindal på sin hjemmeside.

Svindal sier at han snart er tilbake i vanlig trening.

– Denne uka kan jeg nesten trene vanlig. Derfor er jeg sammen med deler av landslaget i Hinterreit i Østerrike. Det føles bra å være tilbake sammen med gutta, skriver Svindal.

Svindal håper fortsatt å rekke vinterens verdensmesterskap (VM). Han begynner å få dårlig tid. VM i Beaver Creek i Colorado i USA starter i begynnelsen av februar.

– Jeg har bestemt meg for å bli med på treningsleiren i Colorado. Jeg flyr dit søndag. Jeg får nesten en uke med trening i Aspen før jeg må bestemme meg for om det er mulig å stille i VM eller ikke, sier han.

Svindal skal til Kitzbühel i helgen. Han skal se på utforrennet.

– Med Kjetil Jansruds fart om dagen, kan det bli en god dag for Norge, sier Svindal til NTB.

LES OGSÅ: – Imponert over Jansrud