Sport

VM-drømmen er knust

Mange trodde Argentina kunne komme til finalen. Nå er de ute av fotball-VM etter tap mot Tyskland.

Lørdag spilte Argentina kvartfinale mot Tyskland. Det var i verdens-mesterskapet (VM) i fotball.

Mange hadde store håp for det argentinske laget. Men de klarte det ikke. Tyskland hadde kontroll hele kampen. De vant 4-0 over Argentina.

Nå har det argentinske landslaget reist hjem fra VM. Flere tusen fotballfans møtte opp på Ezeiza-flyplassen i Buenos Aires i Argentina. De kom for å vise sin støtte til Diego Maradona. Og det argentinske landslaget. Maradona er landslagssjef for Argentina.

Selv om argentinerne tapte 0-4 mot Tyskland var støtten enorm. «Fortsett Diego. Vi støtter deg», sto det på en plakat. Folk hadde tatt på seg landslagets farger. Det er drakter i hvitt og lyseblått.
«Diego 2014», sto det på et annet skilt. I 2014 er verdens-mesterskap i fotball i Brasil. Det e ikke sikkert Maradona fortsetter som argentinsk landslagssjef. Han fikk kritikk etter tapet mot Tyskland. Maradona skal møte Argentinas fotballpresident Julio Grondona. Det skjer mandag. De skal finne ut om han får lov til å fortsette i jobben.
– Jeg må snakke med min familie og spillerne først, sa Maradona etter kampen mot Tyskland.

Argentina ble verdensmester i fotball i 1986. Da var Diego Maradona den store helten.

Mange hadde trodd at Brasil kunne vinne VM. De er også ute av mesterskapet. Årsaken er at de tapte mot Nederland fredag. Nederland vant kampen 2-1 over Brasil. Spillerne på Brasils landslag trengte sikkerhetsvakter da de landet på flyplassen i Rio de Janeiro i Brasil. Mange var sinte etter at de tapte mot Nederland.

Lagene Nederland, Spania, Tyskland og Uruguay er videre i mesterskapet. Semifinalene spilles 6. og 7. juli.

Siste utgave

På forsiden nå