VM-gull til Northug

Petter Northug kjempet seg til sitt første gull i årets ski-VM onsdag. Etterpå hadde han mest lyst til å gråte.

Petter Northug vant 15 kilometer fri teknikk i Val di Fiemme i Italia onsdag. Dermed tok 27-åringen sitt første gull i årets verdens-mesterskap (VM) i ski.

Northug var sliten da han gikk over målstreken. Han falt sammen og ble liggende utslitt i snøen.

– Det er en av de største dagene i livet mitt, sa Northug til nettsiden nrk.no.

Dette er nemlig første gang at Northug vinner en 15-kilometer alene.

– Jeg har lyst til å gråte, jeg er fryktelig glad. For meg betyr det mye å vinne 15 kilometer intervallstart, det er noe jeg mangler, sier Northug til nrk.no.

LES MER HER: Dette bør du få med deg i ski-VM

Johan Olsson fra Sverige tok sølv. Han gikk i mål 11,8 sekunder etter Northug. Norske Tord Asle Gjerdalen sikret bronsen. Han skulle egentlig ikke ha deltatt i løpet i det hele tatt, men fikk gå da Martin Johnsrud Sundby ble syk.