Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Wales tok førsteplassen

England var den største favoritten. Men det var lille Wales som vant i gruppa.

Mandag kveld ble de siste kampene i gruppe B i europa-mesterskapet (EM) i fotball spilt. Alle de fire lagene i gruppa skulle spille. England spilte mot Slovakia. Wales spilte mot Russland. På forhånd var England den store favoritten. De hadde spilt best og ledet gruppa.

Men England slet mot Slovakia. Ingen av lagene klarte å score. Det ble flere mål i kampen mellom Russland og Wales. Wales lekte med russerne og scorte hele tre mål. Spillerne Aaron Ramsey, Neil Taylor og Gareth Bale ble de store heltene. Seieren betyr at Wales vinner førsteplassen i gruppa. Det er første gang at Wales er med videre fra gruppespill i EM, skriver nettstedet tv2.no.

— Dette er en enorm seier for oss. Det vi har fått til er enda deiligere enn at vi vant. Vi var modige med ballen. Det klarte vi ikke å være mot England. Dette laget er på vei mot mer suksess i framtiden. Jeg er bare glad for å være med på reisen, sier Chris Coleman. Han er treneren til Wales.

Slovakia kommer på tredjeplass, mens Russland får fjerdeplassen. Russland er veldig misfornøyde med sisteplassen. Sjefen for landslaget kommer til å slutte i jobben. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Eksperter mener at England kastet bort mange sjanser. Flere viktige spillere spilte ikke fordi de skulle hvile. Det fikk sjefen for landslaget kritikk for. Også kaptein Wayne Rooney skulle sitte på benken. Etter hvert fikk han spille likevel.

— England på andreplass i gruppa? Etter å ha spilt med svake spillere? Uakseptabelt, sier Robbie Savage ifølge tv2.no. Han er fotballekspert for den britiske TV-kanalen BBC.

LES MER HER: Kapteinen må sitte på benken