Sport

Weng fant igjen motivasjonen

I sommer tenkte hun at hun trente for ingenting. Men nå er langrennsløper Heidi Weng tilbake i «vinnersporet»

Langrennsløperne går mot en sesong uten mesterskap. Det var også i tankene til Weng en kort periode.

– Faktisk tenkte jeg rett etter sesongslutt at jeg trente for ingenting. Men når jeg først har satt i gang, så har jeg vært veldig fokusert på at jeg skal bli en bedre skiløper, sier Heidi Weng.

NTB pratet med henne under jentenes landlagssamling på Kvitfjell i slutten av september. Da sa hun at Tour de Ski kanskje er det største for henne i år.

Før denne sesongen hadde Weng en plan. Hun skulle bli mer selvstendig under trening. Hun vil ikke bare være henge etter Therese Johaug og Marit Bjørgen.

– Det er alltid spennende å tenke på om man er blitt en bedre skiløper. Jeg håper jo det. Det er det som er målet. At jeg har hevet meg enda et hakk, sammenlignet med året før, sier Weng.

Hun forteller at det egentlig har vært litt opp og ned.

– Plutselig føler jeg at jeg har tatt et kjempesteg. Men så føler jeg at jeg detter tilbake igjen. Det er nok ganske normalt når du trener mye. Jeg håper at jeg nærmer meg teten mer enn før, sier hun.

Weng skryter ikke mye av seg selv. Hun er en mester til å snakke ned seg selv. Til tross for at hun har opplevd mye og fått en rekke gode resultater.

– Er du litt for selvkritisk?

– Nja. Jeg er kanskje ikke den som sier at jeg skal vinne det eller det. For meg passer ikke det. I mitt hode er det bedre å ha mer tro på meg selv. Det var så mange som ventet mye av meg etter det jeg fikk til som junior. Og da ventet jeg mye av meg selv. Og så gikk det dårlig, sa Weng.

Weng sier at hun har lært seg å tenke annerledes. Selv om mediene legger opp til en kamp mellom henne og Therese Johaug, så gjør hun ikke det selv.

– Det som Therese driver med er på et veldig høyt nivå. Jeg må tenke på meg selv. Jeg trener for å bli å bli en bedre skiløper. Uten å tenke på resultater. Det konsentrerer jeg meg om hele tiden. Det må trenes, og det må trenes riktig. Du må finne ut hva som passer for deg.

Siste utgave

På forsiden nå