Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Weng tror Johaug vinner alt

Så langt har Therese Johaug vunnet alle skirenn denne sesongen. Heidi Weng tror hun vil fortsette å vinne.

Langrennsløper Therese Johaug har vært suveren. Hun har vunnet alle renn hun har vært med i etter at hun kom tilbake.

Heidi Weng går også langrenn for Norge. Hun har ingen tro på at noen slår Therese Johaug på renn med distanse denne sesongen.

– Helt klart. Det er helt vilt det hun driver med. Jeg synes hun går mye bedre på ski enn det hun noen gang har gjort, sier Weng til nyhetsbyrået NTB.

Weng forklarer at Johaug holder trykket oppe hele veien.

– Hun går som om det skulle vært en sprint i ti runder. Det er den store forskjellen. Hun er på et nivå som vi andre ikke har sjanse til å komme opp på, sa Weng. Johaug vant 10 kilometer for kvinner under norges-mesterskapet (NM). Det var torsdag. Hun vant også kongepokalen.

Weng endte selv på 4. plass. Hun var likevel veldig fornøyd.

– Jeg er glad Johaug gikk bak meg. Da slapp jeg sekundering mot henne. Hun er i egen klasse. Det må være litt kjedelig for henne også at vi er så langt bak, sa Weng.

Weng tror JOhaugs form lover godt for verdens-mesterskapet.

– Hun er helt rå. Det er bra at hun er på det norske laget med tanke på stafetten i VM, sier Weng.

Ingvild Flugstad Østberg vant 3.-plassen torsdag. Hun var så vidt foran Weng og så vidt bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Johaug kom over minuttet før de andre i mål.

Østberg lever i håpet om at det er mulig å vinne over Johaug.

– Ingenting er umulig. Men samtidig er det er ikke veldig lenge til VM. 1.10 minutter foran er litt mer enn at det blir trøbbel om du har litt dårlige ski eller om det blir et fall. Hun er i egen klasse, selv om vi lever i troen, sa Østberg.

Johaugs form blir stadig bedre. Hun gikk ikke konkurransen Tour de Ski. Og snart er det VM på ski.

– Er det i det hele tatt noen som kan slå deg på de tre distanserennene i VM?

– Jeg er i veldig god form. Det har gått veldig min vei så langt. Men jeg er veldig klar over at det kan snu fort, sier hun.

Johaug er klar på at det også handler om dagsform og gode ski.

– Hvert skirenn har sin historie. Det kan endre seg fra helg til helg. Alle utøverne spisser formen inn mot et mesterskap. Dolk kan ta steg. Det er fortsatt tre uker igjen til VM. Mye kan skje, sier hun.

Det er store forventninger til Johaug i VM. Folk tror at hun skal vinne 10-kilometeren i klassisk, skiathlon og 30 kilometer.

– Men jeg går ikke og tenker på det. Jeg prøver å tenke at alle skirenn jeg går er som et løp i VM. Det er 10-kilometeren i klassisk jeg har blinket meg mest ut. Så er jeg god i tremil skøyting. Det er nok mest åpent i skiathlon, sier Johaug.

Hun mener at hun allerede har vist at hun er på et godt nivå. Det gjør at hun også kan gjøre det bra i Seefeld i Østerrike. Der er VM fra 20. februar til 3. mars 2019.

Johaug tror 10-kilometeren torsdag kanskje er det beste hun har gjort denne sesongen.

– Jeg kjenner at kroppen bare lystrer mer og mer. Løpet i Otepää var veldig bra. Men nå gikk jeg kanskje enda bedre teknisk på ski. Jeg er mer fornøyd med dagens løp enn i Otepää i Finland, sa Johaug.