Sport

Zucca skal spille semifinale

Ishockey-laget New York Rangers er videre til semifinale i sluttspillet i den amerikanske ligaen.

New York Rangers vant 2-1 over Pittsburgh Penguins 2-1 natt til onsdag. Det var i sluttspillet i den amerikanske hockey-ligaen NHL. Dermed er Mats Zuccarello Aasen og hans lagkamerater klar for semifinalen.

Rangers måtte vinne denne sjuende og avgjørende kampen i sluttspillet for å gå videre til semifinalen.

Pittsburgh Penguins ledet først 3-1 i kamper før Rangers skjerpet seg. Rangers vant tre kamper på rad.

– Alle hadde tro på seier, sier Zuccarello til Nettavisen.

Mats Zuccarello Aasen skåret ikke natt til onsdag. Men han fikk mye tid på banen.

– Dette var en ordentlig krigerkamp. Alle gutta ofret seg og blokkerte skudd og spilte bra defensivt. Og så var «Lunkan» sjef bak der også. Dette var moro, sier Zuccarello til Nettavisen.

«Lunkan» er den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist. Han har vunnet flere avgjørende kamper i NHL.

I kampen natt til onsdag norsk tid klarte New York Rangers føst 1-0 omtrent fem minutter ut i første periode. Brian Boyle skåret det første målet. I andre periode utlignet først Penguins ved finnen Jussi Jokinen. Så var det Rangers Brad Richards som skåret det avgjørende målet. Tredje periode ble målløs.

Hvis New York Rangers klarer å ta seg helt fram til finalen, vil Mats Zuccarello Aasen bli den første nordmannen som spiller en finale i NHL-sluttspillet.

Rangers vil møte vinneren av oppgjøret mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens i semifinalen.