Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Zuccarello vil spille mer for Norge

Det er fire år siden sist Mats Zuccarello spilte for det norske landslaget i ishockey. Men han er bestemt på at han skal spille for Norge igjen.

Mats Zuccarello spilte sin første kamp for Norge i ishockey i 2008. Det var under verdens-mesterskapet (VM) i Canada i 2008. Da var han bare 20 år. Men har bare deltatt i seks mesterskap og kvalifiseringer siden den gang.

Han var svært viktig for Norge i 2016. Han hadde to mål og tre målgivende pasninger i OL-kvalifiseringen den høsten 2016. Norge skulle derfor spille i de olympiske lekene (OL) to år senere. Men det ble uten Zucarello. Det bestemte den amerikanske ligaen NHL. De sa nei til å sende spillere til OL. Nå håper Zucarello at han kan få spille for Norge igjen. Kvalifiseringen til OL er flyttet til august 2021.

Les mer: – Jeg føler at jeg bare blir bedre

– Jeg har sagt ganske klart ifra om at jeg vil spille disse kampene for Norge hvis det passer med NHL. Jeg vil alltid spille for Norge om jeg er frisk og får sjansen. Det vil jeg hvert år. Men jeg blir eldre og spiller mange kamper i året. Det tar på kroppen. Hvis jeg skal spille i et VM så skal jeg være frisk og kunne bidra 100 prosent, sier Zuccarello.

Han har vært mye skadet siden han ble profesjonell for 16 år siden. De siste seks årene har han spilt rundt 85 kamper hvert år, og det merker han.

– Jeg merker at det har vært en lang karriere. Det er tyngre å sprette opp av sengen om morgenen nå.

Les også: Spilte verdens lengste kamp

I 2015 fikk sesongen en brå avslutning. Han måtte forlate banen en kamp i sluttspillet av den amerikanske ligaen. Da fikk Zuccarello en puck i hodet. Skaden holdt ham ute i flere måneder. Det merker han fortsatt, fem år senere.

– Det kan være vanskelig å prate innimellom. Særlig om jeg er sliten eller det er kaldt. Men jeg merker ikke mye til det ellers.

Han er usikker på hvor han skal avslutte karrieren. Men det blir trolig i enten Norge eller USA.

– Avslutter jeg karrieren i USA, er det greit. Jeg kan fint gjøre det. Jeg har alltid hatt lyst til å avslutte i Norge. Men jeg skal ikke være ræva, gammel og grå, og halvskadd hvis jeg avslutter i Norge. Jeg har alltid lyst til å være best og vinne. Det er et press jeg setter på meg selv, sier Zuccarello.