Tema
Bilde 1 av 4

Høstens beste underholdning

Er du på jakt etter en god film, serie eller podkast? 
Klar Tale har pløyet igjennom topp-listene for deg.

Kveldene blir mørkere og kaldere. De neste ukene bør vi holde oss mest mulig hjemme. Nå er det tid for å fyre i peisen, lage kakao og rigge seg til i sofaen. Her får du tips til hva du kan se og høre på denne høsten.

Filmene du ikke bør gå glipp av:

«Bad Education»

Komedie/krim. En film om penger, grådighet og svindel. Dette er den sanne historien om tidenes største penge-skandale på en skole i USA. En journalist i skoleavisen begynner å snoke skolens regnskap. Hun finner ut at flere millioner dollar mangler. Hvem har skylda? Du kan se filmen på HBO Nordic.

«David Attenborough – Et liv på vår planet»

Dokumentar. Gjennom hele sitt yrkesliv har han vist oss utrolige scener fra naturen og dyreverdenen. Nå er han 94 år gammel og har en klar beskjed til menneskeheten. Naturen er i krise. Attenborough forteller oss hva vi bør gjøre for redde kloden vi lever på. Filmen kom nylig ut på Netflix.

«Togo»

Drama/eventyr. Året er 1925. En norsk hundefører får i oppdrag å frakte medisin gjennom Alaska. Den skal forhindre en epidemi. Vi følger ferden med hundespann over den hvite ødemarken. Sledehunden Togo leder an gjennom røff natur og heftig uvær. Vil de greie det vanskelige oppdraget? Du kan se filmen på Disney+.

Høstens TV-serier:

«The Undoing»

Nicole Kidman og Hugh Grant spiller det perfekte ekteparet. Hun er psykolog, han er lege. De lever et luksuriøst liv på Manhattan i New York. Men bak fasaden skjuler det seg et nettverk av løgner. Den perfekte ektemannen forsvinner. En ung mor blir funnet død. Flere grusomme avsløringer følger i denne psykologiske thrilleren. Serien finnes på HBO Nordic.

«The Queen’s Gambit»

Vi er på 1950-tallet. Åtte år gamle Beth havner på barnehjem. Der begynner hun å spille sjakk med vaktmesteren. Hun viser seg å være et stort talent. Men veien mot berømmelse er lang. Det unge geniet blir avhengig av piller. Fra å være et stille vidunderbarn, blir hun til slutt en selvsikker verdenskvinne. Dette er en serie om sjakkspillets vakre verden. Serien finner du på Netflix.

«Norsk-ish»

Vi følger tre venner i slutten av tyveårene. Fariba er lei av at folk spør henne hvor hun kommer fra. Hun har bodd i Norge hele livet. Amrit skjuler den norske kjæresten for sin indiske familie. Helin slites mellom norsk og tyrkisk kultur. En serie om å være født i Norge, og samtidig ikke være norsk. Du kan se serien på NRK TV.

Podkaster på topp i Norge:

«Sånn er du»

Er Eivind Hellstrøm så streng om han virker? Og hvor lykkelig er egentlig Petter Stordalen? Harald Eia og Nils Brenna tester personligheter. Her får vi vite hva som foregår i hodet på norske kjendiser.

«Friminutt» med Herman og Mikkel

Dette er for tiden Norges mest populære podkast. Herman Flesvig og Mikkel Niva er komikere og bestevenner. De kan by på humor, parodier, tulle-telefoner og mye annet fjas.

«Hele historien»

Hva skjer når to nordiske journalister kidnappes i Syria? Hvem var spionen Arne Treholt? Og hva gjorde egentlig Frode Berg i Russland? Her får vi høre sterke historier fra norsk virkelighet.

Siste utgave

På forsiden nå