Tema
Bilde 1 av 5

Lokker med tegneserier, fortellinger og krim

Hvert år blir det laget mange julehefter. Her er noen av dem. Klar Tale gir deg oversikten.

«Hellig jul»
Heftet er en samling historier og intervjuer med forskjellige personer. Blant annet forteller forfatter Edvard Hoem om sine bøker om slektshistorie. Solveig Leithaug forteller om kultur på flyttelass fra Vestlandet til USA. Leserne kan også lære om julekortets historie. De kan også lese noveller. Forfatter Gaute Heivoll er årets gjesteredaktør. Heftet passer for voksne. Det utgis av Vårt Land forlag. Heftet er på 82 sider.

«Juleengler»

Forfatterne Unni Lindell og Anne B. Ragde har laget dette juleheftet. De har plukket ut fortellinger fra egne bøker. Forfatterne kaller det for sine morsomste og vakreste julefortellinger. I heftet finnes oppskrifter, krimnoveller og fortellinger om julekrangler. Det er også historier for latter og gråt, humor og sorg. Heftet gis ut av Strawberry Publishing. Det passer best for voksne. Heftet har 74 sider.

«Juleroser»

Heftet er en samling litterære tekster. Tekstene er illustrert med tegninger. Blant forfatterne av tekstene er Nina Lykke, Simon Stranger, Trygve Skaug og Nah Narue Aidt. Artisten Aurora har også skrevet en ny julesang. Sigrun Slapgård skriver om Sigrun Undset og hennes roman «Kransen». Herbjørg Kråkevik har vært redaktør. Heftet passer best for voksne. Det gis ut av forlaget Samlaget.

Forlaget har også gitt ut eget hefte for barn. Det heter «Barnas Juleroser». Heftet har fortellinger for hele familien.

«Aukrust i Hundre»

Dette er en bok. Det er både tegninger, tekster og tegneserier i boka. Mer enn 30 ulike tegnere og forfattere hyller Kjell Aukrust og figurene han skapte. I 2020 ville Aukrust blitt 100 år. De ulike kunstnerne tolker Aukrust på ulike måter. Boka er på totalt 68 sider. Over 60 sider er tegninger og historier. Boka blir gitt ut av Egmont. Den passer for barn og unge i alle aldre.

«Blondie - julen 2020»

Dette er en tegneserie. Heftet er på 36 sider. 32 sider er tegneserie. Den er tegnet av Chic Young. Heftet er gitt ut av Egmont. Noe av humoren vil passe for barn. Men noe vil være vanskelig å forstå. Historiene foregår på 50-tallet. Heftet passer best for voksne.

Bildet viser forsiden til heftet om Donald Duck.

«Donald - Jul i Gruffenberg»

Dette er en tegneserie. Heftet er på 36 sider. 32 sider er tegneserie. To sider kan også bli brukt som en plakat. Heftet er laget av Knut Nærum, Arild Midthun og Tormod Løkling. Det handler om Donald Duck og familien. Heftet er gitt ut av Egmont. Det passer godt for barn. Men det kan også være glede for voksne. Det er fordi det er en helt ny historie om Donald.

«Julekrim 2020»

Dette er en bok. Den har 10 noveller fra forfattere fra Norge. Boka er på totalt 100 sider. Rundt 90 sider er noveller og presentasjon av de som har skrevet i boka. Det er Hans Olav Lahlum, Jørn Lier Horst, Knut Nærum, Jørgen Jæger, Myriam H. Bjerkli, Knut Aust, Sven Elvestad, Thomas Enger, Tom Egeland og Unni Lindell. Boka passer nok best for ungdom eller voksne som liker krim. Boka er gitt ut av Egmont.

Bildet viser forsiden til heftet om Frost 2.

«Frost 2»

I

dette heftet kan leserne oppleve filmen som tegneserie. Den forteller historien om søstrene Anna og Elsa, med sin kjærlighet og spesielle krefter. Heftet passer fint for yngre barn.

«Jul på hjemmefronten»

Dette er en bok. Boka er på totalt 68 sider. Over 60 sider er tegneserier. De er tegnet av Therese G. Eide. Tre andre tegnere deler sju sider. Det er tre sider «L-innsikt» av Linn Isabel Eielsen. Det er to sider «Sivilstatus» av Kristin Storrusten. Det er to sider «Lily» av Ellen Bergheim. Boka blir gitt ut av Egmont. Den passer for alle. Men kanskje best for foreldre som har små barn.

«Tom og Jerry - julen 2020»

Dette er en tegneserie. Det er delt opp i to historier. Heftet er på totalt 36 sider. 32 sider er tegneserie. Den er tegnet av Oscar Martin. Heftet er gitt ut av Egmont. Det passer for barn.

«Tommy og Tigern - julen 2020»

Dette er en tegneserie. Heftet er på totalt 36 sider. 32 sider er tegneserie. 24 sider er med «Tommy og Tigeren». Den er tegnet av Bill Watterson. Åtte av sidene er andre serier. Fire sider er «Perler for svin». Den er tegnet av Stephan Pastis. Fire sider er «Bar bikkje». Den er tegnet av Paul Gilligan. Heftet er gitt ut av Egmont. Det passer for litt eldre barn.

«Donald Duck- God gammel årgang. Julen 2020»

Dette er en tegneserie. Heftet er på 36 sider. 34 av dem er tegneserier. Heftet passer for barn, ungdom og voksne som liker historier om Donald Duck. Heftet er gitt ut av Egmont Kids Media Nordic AS.

«Julens store Asterix»

Dette er en tegneserie. Årets julehefte har historiene «Asterix og Kleopatra» og «Asterix og Goterne». Teksten er skrevet av RenéGoscinny. Tegningene er laget av Albert Uderzo. Heftet passer for eldre barn, ungdom og voksne.

«Disneys julaften»

Dette er et hefte med forskjellige tegneserier. Historiene er blant dem du kan se julaften på TV. Blant dem er Snehvit og Mowgli. Heftet passer for hele familien.

«Dragevokterens jul»

Heftet er basert på filmen «Dragevokterens jul». Den handler om Sara og en drage. Og hvor dragen er gjemt. Historien passer for barn og familier.

«Jakten på pepperkake-mannen»- Detektivbyrå nr 2

Juleheftet tar barna inn i et mysterium. De må hjelpe til med å løse mysteriet. Heftet er skrevet av forfatter Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes. Det passer best for barn. Heftet utgis av Canoa forlag.

Tradisjonelle julehefter:

«Tuss og Troll 2020»

«Finbeck og Fia»

«Smørbukk».

Mer fra Tema

Siste utgave

På forsiden nå