Tema
Hunden Mila snuser på jorden, mens eieren sitter på en skulptur som skal etterligne et tusenbein.

– Vi hadde ikke sett for oss å få en korona-hund

Charlotte og Tommy så ikke for seg at de skulle få en hund under korona-pandemien. Nå har de fått hunden Mila.

Klar Tale ringer på en dør i en bygård på Alexander Kiellands plass i Oslo. Der bor Charlotte Eck Tilseth og Tommy Kristiansen. Nylig fikk de et nytt medlem i familien.

Charlotte åpner døren. Ut kommer en kraftig hund på åtte kilo.

– Jeg skal bare hente bånd og en leke. Kommer straks, sier Charlotte.

Mens Charlotte henter utstyret, løper Mila fritt ute i bakgården. Helt til hun finner et sted å tisse. Da stopper hun.

Vi går med Mila mot Akerselva. Den renner fra Maridalsvannet og helt ned til Oslo sentrum. Med leken i munnen, blir Mila gladelig med på tur. Hun er av rasen staffordshire bull terrier.

Staffordshire bullterrier er nummer to på listen over mest populære hunder. Det ble registrert 1026 hunder av denne rasen i fjor. Kun border collie er det flere av. Hunden er en aktiv og livlig rase. De er også kjent for å være barnslig hele livet.

– Vi ble forelsket i hunderasen fordi en venninne har en slik hund, sier Charlotte.

Lengre foran oss, ligger det masse fugler ved siden av hverandre. Det synes Mila er spennende. Hun løper mot fuglene. Dessverre for Mila flyr fuglene bort når hun kommer. Langs elva er det skulpturer av ulike dyr og innsekter. Charlotte og Mila setter seg på tusenbeinet.

– Verdens vakreste engelske staff som egentlig er veldig energisk. At hun sitter i ro nå er ganske fantastisk egentlig, sier Charlotte.

Planen var at samboerparet skulle få hund tidligere. De var på venteliste. Dessverre klarte ikke hunden å bære kullet. Dette førte til at valpene døde.

– Vi ventet på å få valp i sju måneder. Det var et kull før Mila. Det var disse valpene vi sto på venteliste for. Dessverre ble det ikke slik. At vi skulle få oss korona-hund hadde vi aldri sett for oss. Korona viste oss at vi ønsket oss ut av byen. Vi er ferdig med å feste til langt på natt, sier Charlotte.

Mila blir plutselig veldig urolig. Charlotte ber henne sitte pent. Og hun hører på eieren sin.

Det er så hyggelig å ha noen å komme hjem til. Noen som alltid er glad når vi kommer inn døra, sier Charlotte.

Charlotte har det siste året hatt hjemmekontor. Da har hun hele tiden vært hjemme med Mila. Nå begynner Norge å åpne. Derfor skal Charlotte snart tilbake på kontoret.

– Vi trener en del på at Mila skal være alene. For eksempel når jeg dusjer. Hun piper litt, men det går fort over. Når jeg kommer ut til henne, virker det som om hun tror jeg har vært borte i flere timer. Det er en utfordring. Men med god trening tror jeg det skal gå bra, sier hun.

---

Hunde-fakta

  • Det finnes ingen sikre tall på hvor mye økning av hunder det har vært. Det er opp til hver enkelt hundeeier å registrere hunden.
  • Av registrerte hunder har det vært en økning på ti prosent.
  • Rasen border collie er den mest populære hunden, med 1378 registrerte. Staffordshire bull terrier er nummer to, med 1026 registrerte.

---Mer fra Tema

Siste utgave

På forsiden nå