Tema

Billigere ferier til utlandet lokker nordmenn

Nordmenn elsker å reise. Men hvor anbefaler ekspertene å reise til?

Det er dyrt å være norsk i utlandet. Årsaken er at euro og dollar koster mer i kroner. Likevel planlegger mange nordmenn å reise i sommer. Det viser en undersøkelse fra NHO Reiseliv.

Mange planlegger en reise til et europeisk land utenfor Skandinavia. Det svarer halvparten i undersøkelsen. Det er flere enn i fjor.

Dyr euro stopper ikke reiselysten. Skal du ut og reise i sommer? Har du ikke bestilt ferien ennå? Klar Tale ber Anne Mørk-Løwengreen om noen tips. Hun jobber i reisebyrået TUI.

Mange velger de mest populære stedene. Flest nordmenn drar fortsatt til Hellas og Spania i sommer, sier Mørk-Løwengreen.

Men i år er flere andre steder blitt populære. Flere har bestilt seg turer til Albania, Montenegro, Tyrkia og Kroatia. Flere har også oppdaget Sopot i Polen.

– Dette er spennende land med herlige strender og kort reisevei. Ikke så mange norske turister har oppdaget disse stedene ennå, sier Mørk-Løwengreen.

Alle landene er billigere å feriere i. Nordmenn får mer igjen for hver eneste krone, sier hun.

– Av disse vil jeg spesielt trekke fram Albania. Landet byr på veldig mye forskjellig. Du finner alt fra krystallklart vann til høye fjell og historiske byer.

Hun anbefaler også Polen. Storbyen Gdansk er allerede populær blant nordmenn, sier hun. Under 2 mil unna ligger badebyen Sopot. Området kalles Polens riviera, sier Mørk-Løwengreen.

Reisebyrået Ving merker også at folk vil til utlandet i sommer. Det sier Marie-Anne Zachrisson.

– De tidligste sommergjestene bestilte ferien som allerede i juni fjor, sier Zachrisson.

Også Ving opplever at flest reiser til landene rundt Middelhavet. Slik som Hellas og Spania.

– Tyrkia er et godt alternativ med flotte reisemål. Den norske kronen er sterkere mot den tyrkiske valutaen.

Det samme gjelder for Bulgaria. Reiser til storbyer i Øst-Europa har også vært populære lenge, sier Zachrisson. Lavere kostnader er nok en av årsakene til det, sier hun.

Har du ikke noe imot en litt lengre flytur? Da er Thailand et godt tips om sommeren.

– Vil du ha en billigere ferie, er det alltid lurt å gå mot strømmen, sier Mørk-Løwengreen.

De fleste drar til Thailand om vinteren. Det regner mye i Thailand om sommeren. Men det som regel korte skurer, sier hun. Temperaturene er mellom 24 og 32 grader. Det er deilig og varmt i vannet, sier Mørk-Løwengreen.

– Østkysten er det beste stedet for en ferie fylt av sol og bading. Slik som Koh Samui.

Det har mange nordmenn oppdaget allerede, sier hun. TUI har fått inn dobbelt så mange bestilling til Thailand denne sommeren sammenlignet med i fjor.

---

Kort om saken

  • Nordmenn velger sommerferie i utlandet, selv om euro og dollar er dyrt.
  • Hellas og Spania er de mest populære reisemålene.
  • Reisebryråer anbefaler billigere reisemål som Albania og Polen.

---

Mer fra Tema

Siste utgave

På forsiden nå