Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Billig reise i siste liten

Vil du reise billig på ferie i påsken? Nå kan du gjøre et påske-kupp. Se hvor du kan reise.

Er du kjapp til å pakke kofferten? Er du ikke så nøye på hvor du skal sove, men vil bare bort?

Nå kan du få kjøpt billige påske-turer. Enten du vil til Syden eller tråkke noen mil på ski i snøen på fjellet. Men de billigste turene får du bare om du strekker påsken litt lenger.

Vil du reise til Syden den første uka i påsken, må du betale mellom 2000 kroner og 3000 kroner for én ukes ferie. Da kan du blant annet reise til Kos i Hellas eller Mallorca i Spania. Venter du til påskeaften, kan du få ferie i Tyrkia. En tur til i Antalya til 1295 kroner i en uke per person. Ferie-stedet ligger helt syd ved kysten av Tyrkia. Det viste en oversikt på restplass.no før helgen. Men på flere av turene er det tilfeldig hvor du får overnatting. Det beste alternativet til en slik charter-tur, kan være å kjøpe flybillett selv. Da kan du velge hvor du vil bo. Men da kan turen bli dyrere.

Ikke alle vil ligge på en strand i påsken. Mange reiser også på tur til storbyer i Europa. Det koster mer. Vil du reise i påsken, må du betale minst 1500 kroner for fly og opphold på hotell i byer som Stockholm. Det er bare for et døgn. Reiser du onsdag før påske, kan du velge mellom Stockholm i Sverige, København i Danmark eller en tur til Riga eller Tallin. Prisene varierer veldig, avhengig av hvor lenge du vil være borte. Du må fort betale rundt 2500 kroner med fly og hotell for to netter i en storby. Prisene som oppgis, er pris per person tur-retur. Det er når to voksne reiser sammen.

Tør du tro at det er snø igjen til fjells, er det også mange muligheter. Du kan reise på en av hyttene til Den norske turistforening sammen med andre. Eller du kan leie en av Statskogs hytter. De eier 88 hytter over hele landet. Oversikten finner du her. Der kan du både booke og bestille nøkkel. Hyttene koster fra 400 kroner per døgn.

– Det er fortsatt mange ledige hytter i påsken. Det er bare å sjekke på nettsiden hvor du ønsker å dra. Så må du bestemme deg raskt, sier Heidi Brende til Klar Tale. Hun jobber på Statskogs friluftstorg.

Statskog har hytter både Trysil, Gravberget, nord i Finnskogen og i Rendalen. Du må gå på ski eller på beina for å komme deg til flere av dem.

Vil du ha det mer bedagelig, kan du dra til de store ski-stedene i Norge. Både Geilo og Hemsdal har fortsatt ledige rom på hotellene i påsken.

– Det er mest ledig i første del av påsken. For den som jakter på gode tilbud, er det alltid mulig å finne en god pris, sier Tom Roll til avisa Aftenposten. Han er leder av Destinasjon Geilo.