Dagens bilde
Bilde 1 av 4

Bor i telt midt i byen

Folk i Sydney i Australia er sinte på høye boligpriser. De bor i telt midt i finans-distriktet.

Det er satt opp mange telt midt i gatene i Sydney i Australia. Teltene er i et område kalt Martin Place. Her jobber de som driver med penger og forretninger.

Folk bor her delvis i protest. De har ikke noe hjem. Boligprisene i Sydney er svært høye. Trolig er 900 mennesker hjemløse i byen, skriver avisa Central Telegraph.

Politi og myndigheter ønsker å fjerne teltene. De har gjort det en gang før. Men denne gangen er folk i teltleiren smartere.

– Brannfolk sa vi må ha en viss avstand mellom teltene. De kan ikke fjerne oss hvis teltene ikke skaper brannfare, sier Nigel Blakemore. Han bor i leiren.

Leiren har også forbud mot å drikke seg full og bruke narkotika. De har en nattvakt, og de rydder ofte. Slik håper de å beholde leiren.

Noen av teltene tilhører leiren. Nye folk bor i dem hver natt. Flere telt settes opp hver dag. Noen flytter ut. De får tilbud om boliger av myndighetene.

Men noen vil ikke ta imot tilbudene. De synes ikke de sosiale boligene er gode nok, skriver The Daily Telegraph.

– Det er skuffende. Ingen i Sydney trenger å sove i telt på Martin Place. Det er mulig å få støtte, sier Pru Goward. Hun er minister for sosiale boliger i landsdelen New South Wales.

Mer fra Dagens bilde

Siste utgave

På forsiden nå