Dagens bilde
Bildet viser 16 ledere fra Vesten og to kongelige. De er samlet til et gruppefoto for å minnes D-dagen.

Mektige ledere samlet seg

Her er flere av Vestens ledere samlet. De mintes D-dagen.

16 ledere og to kongelige møttes. De ble fotografert sammen da de mintes D-dagen. Dette var dagen da styrker gikk i land i Nordmandie i Frankrike i 1944. Det var starten på slutten for andre verdenskrig.

D-dagen var 6. juni. Lederne var samlet for å minnes hendelsen 5. juni. De møttes i byen Portsmouth sør i England. Det var herfra styrkene reiste.

Dette er lederne:

Øverst fra venstre: Richard Rasi er fungerende statsminister i Slovakia. Mateusz Morawiecki er statsminister i Polen. Justin Trudeau er statsminister i Canada. Xavier Bettel er statsminister i Luxembourg. Erna Solberg er statsminister i Norge. Charles Michel er statsmininster i Belgia. Andrej Babis er statsminister i Tsjekkia. Scott Morrison er statsminister i Australia. Lars Thuesen er Danmarks ambassadør i Storbritannia.

Foran fra venstre: Patsy Reddy er general-guvernør i New Zealand. Emmanuel Macron er president i Frankrike. Theresa May er statsminister i Storbritannia. Prins Charles er tronfølger i Storbritannia. Dronning Elizabeth av Storbritannia var vert for selskapet. Donald Trump er president i USA. Prokopis Pavlopoulos er president i Hellas. Angela Merkel er kansler i Tyskland. Mark Rutte er statsminister i Nederland.

Mer fra Dagens bilde

På forsiden nå