Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De første elevene har fått svar på skole-søknadene sine

Svaret på søknadene til videregående har begynt å komme. De aller fleste får svar denne uka. Prinsesse Ingrid Alexandra er en av de som har fått sitt svar.

Denne uka får ungdommer over hele landet vite hvor de får plass på videregående skole. De første elevene fikk svar i forrige uke. De siste får svar i slutten av denne uka. Årsaken er at det er ulike frister fra fylke til fylke. Det er første opptak som blir klart nå. Elevene får nå mellom en og to uker til å si ja eller nei til skoleplassen. 

Deretter kommer det andre opptaket. Mange steder er det klart rundt 1. august. Men da er det kortere tid til å si ja eller nei til plassen. Da kan elevene som står på venteliste  få plass på skolen de helst vil gå på. Elever uten skoleplass kan også få seg en plass på en skole.

Prinsesse Ingrid Alexandra har allerede takket ja til plass på sin skole. Hun var elev på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua i 8. og 9. klasse. Hun var elev på Uranienborg skole i 10. klasse. Nå skal hun begynne på Elvebakken videgående skole.

Bildet viser Prinsesse Ingrid Alexandra. Bildet er fra 17. mai i år.

Les også: Klar for ny ungdomsskole

Guri Ofstad Varpe er kommunikasjons-sjef ved det Kongelige Hoff. Hun sier til nyhetsbyrået NTB at prinsesse Ingrid Alexandra skal gå studie-spesialiserende linje på skolen.

– Prinsessen ønsker å gå på en skole i Oslo. Valget ble da Elvebakken videregående skole. Prinsessen søkte og fikk plass på ordinære vilkår, sier Varpe.

Les også: Fyller 16 år

Det sier også Camilla Hauren Leirvik. Hun er rektor ved skolen. Hun som gleder seg til å få en prinsesse ved skolen.

– Jeg håper Ingrid Alexandra har valgt oss fordi hun ser at hun vil treffe andre elever fra andre skoler. Jeg håper at hun vil trives både sosialt og faglig, sier Leirvik.

Les også: Stadig flere gjør ferdig videregående

Rektoren sier at Ingrid Alexandra ikke vil bli behandlet på noen annen måte enn andre elever ved skolen.

– Vi lager planer for skoleåret som vi pleier. Vi har en god dialog med myndighetene og slottet om hva de vil gjøre med sikkerheten rundt prinsessen. På Elvebakken har vi en god skolekultur. Alle kan være akkurat som de er. Vårt mål er at de som er elever her, skal få en god skolehverdag. Det skal de ha uansett hva slags bakgrunn de har, sier Leirvik.

 

 

BILDER

Bildet viser Prinsesse Ingrid Alexandra. Bildet er fra 17. mai i år.

FIKK PLASS: Prinsesse Ingrid Alexandra har søkt om plass på Elvebakken videregående skole. Hun har fått plass på skolen. Det fikk hun i første runde med opptak. FOTO: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vis bildetekst