Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ferskinger er spesielt velkomne

Vet du hvilken dag 3. februar er? Jo, det er dagen du skal komme deg ut, mener Turistforeningen.

Norges nasjonale turdag markeres to ganger i året. Det er i februar og september hvert eneste år.

– Om du er vant til å være i naturen eller ikke: Vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Alt er gratis. Du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, sier Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding. Han leder Den Norske Turistforening (DNT). De arrangerer dagen.

Det er 175 arrangementer over hele landet.

Du finner en oversikt her.

Oslo og Akerhus har til sammen 19 arrangementer.

Rundt 40.000 mennesker pleier å delta på Kom deg ut-dagen.

– Her ser vi store og små familier, besteforeldre, tanter, onkler og vennepar. Folk blir del av et felleskap. For barna er det stor sjanse for å finne en ny lekekamerat eller to. Vi ønsker spesielt ferskinger velkommen denne dagen, sier Solvang.

Heldigvis er det også meldt greit vintervær til helgen. Til og med Bergen i Hordaland har snø. Men noen steder i Telemark og Agder kan det komme veldig mye snø, melder nyhetsbyrået NTB.

Lofoten slipper unna mer snø. Det er også kaldt nok til at faren for skred letter, sier Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det blir kaldt i stort sett hele landet. Men det blir varmere enn det har vært den siste tiden. I Finnmark har det vært 40 kuldegrader noen stedet. I Kautokeino og Karasjok blir det rundt 25 minusgrader søndag.