Det blir stadig mer populært å prøve seg på gamle tradisjoner om mat og drikke. Flere ønsker å brygge øl hjemme hos seg selv, skriver nyhetsbyrået NTB.
De siste fire årene har firmaet Ølbrygging solgt rundt 20 kilo humle og 10 tonn malt i året. Det er viktige ingredienser for å lage øl. Humle gir ølet smak og aroma.
Per Inge Haavik er ølansvarlig i selskapet. Han venter at de vil selge hele 1,5 tonn humle og 150 tonn malt.
– Vi selger mye mer enn før, sier han til NTB.
Kompisene Tommy Bratseth og Bjørn Harald Færøvik brygger sitt eget øl. De forstår at stadig flere velger å gjøre det.
– Det er veldig gøy. Vi får positive tilbakemeldinger fra andre. Derfor har vi fortsatt. Vi er bitt av basillen, sier Bratseth.
De sier det er lett å lage øl. Det er noe alle kan få til.
– Det er alt rundt det som gjør det så spennende. Det er veldig artig å lære hvis folk er litt teknisk anlagt. De må også ønske å mekke og finne ut hvordan prosessen fungerer, sier Bratseth.
Ølbrygging forventer å selge over 2.500 hjemme-bryggerier i år. Det er utstyr til å brygge hjemme.
Du kan finne oppskrift på ølbrygging på internett eller få noen til å lære deg hvordan du gjør det. Hjemmebrygget øl får en personlig smak. Det er ofte forskjellig fra det du får kjøpt i butikken.