Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flest vil til utlandet

Norge er ikke bra nok i ferien. Over halvparten av alle nordmenn vil til utlandet.

Ferietur på hytta, ved sjøen eller i bil i Norge. Før var det bra nok i ferien. Men nå vil mange til utlandet. Det viser en ny undersøkelse om nordmenns planer for ferie.

Hver femte nordmann planlegger å være hjemme. Samtidig vil over halvparten av oss ut av Norge i ferien. Undersøkelsen er gjort for Handelens og servicenæringens Hoved-organisasjon (HSH), skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Billig reise i siste liten

1.900 er spurt om sine ferievaner. 51 prosent skal bruke hele eller deler av årets ferie i utlandet. Det er 2 prosent flere enn i samme undersøkelse i fjor.

Ferie i Norge blir for noen kanskje litt kjedelig. Mange sier at de vil til utlandet nettopp for å oppleve nye steder. Dessuten kan badevannet være for kaldt langs kysten av Norge. «Å slappe av og bade» er en viktig del av ferien. Dessuten er eksotisk mat, drikke og kultur en god grunn til å reise fra Norge.

LES MER HER:Flere vil ha ekstrem-ferie

Men det koster å reise på ferie. I gjennomsnitt bruker vi 28.550 kroner på ferie i utlandet i år.

Folk som bor i Hordaland, vil bruke nesten en tredjedel mer penger på ferie enn i fjor. Folk som bor i Telemark og Nord-Trøndelag vil bruke en tiendel mer.

Det er også forskjeller på hva menn og kvinner gjør når de planlegger ferien. Mannen kan godt plutselig hoppe på et fly. Kvinner planlegger gjerne ferien godt.

LES MER HER:Sommer og skrekk