Hvorfor er bestemors mat tilbake?

Fermentert mat har fått stor oppmerksomhet de siste årene. Den er god for magen, holder seg lenge og reduserer matsvinn.

Bildet viser Adam Curtis som er opptatt av fermentert mat. Han har høstet inn epler. Foto: Privat
EPLER: Adam Curtis høster med stolthet – eplene er klare for en ny reise gjennom fermentering.
Publisert

Hva med et nystekt surdeigsbrød? Lukten sprer seg i hele huset og vekker appetitten fort. På toppen legger du kanskje smeltende gulost eller tynne skiver spekeskinke. En kopp varm kaffe ved siden av gjør opplevelsen perfekt.

Det høres ganske vanlig ut, ikke sant? Men da har du allerede sagt ja til fermentert mat.

Ost, spekeskinke, pepperoni, sjokolade, yoghurt, rømme, oliven, eddik, soyasaus, kaffe, øl, vin – alt dette er resultat av fermentering. Dette er en tradisjon vi møter nesten hver dag uten å tenke over det.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP