Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik gjør de matte spennende

Konkurranser med premier og bilder på instagram skal fenge elevene. Nå starter årets Mattemaraton.

1. mai starter årets Mattemaraton. Det er en konkurranse på internett for elever og lærere.

Konkurransen er laget som et maraton-løp. Da løper du 42,2 kilometer. I Mattemaraton løser elevene 422 oppgaver på internett.

– I mai trenger mange å øve før de skal ha avsluttende prøver. I Mattemaraton får elevene gått igjennom alt de har lært i løpet av året, sier Anders Baumberger i en pressemelding. Han er redaktør i Kikora. Det er navnet på datatjenesten som brukes i Mattemaraton.

Kikora brukes av elever fra 5. klasse og ut videregående skole. Alle disse trinnene kan delta i Mattemaraton.

Oppgavene løses i hele mai måned. Det skjer i etapper. Oppgavene har ulik grad av hvor vanskelige de er. I fjor ble det løst over sju millioner oppgaver.

– Vi regner med enda flere løste oppgaver i år. Kanskje opp mot 10 millioner, sier Baumberger.

Premier som nettbrett og kinobilletter skal også lokke elevene til å gjøre sitt beste. Alle som fullfører, er med i trekningen om premier. Det blir også premier til både klasser og lærere. De beste klassene i Norge samles til finale i Oslo på høsten.

Elevene kan også vinne premie for beste bilder. De kan dele bilder fra konkurransen på bildesamfunnet Instagram under merkene #mattemaraton2016 og #kikora_norge

Til og med foreldre kan bli med i år. De kan riktig nok ikke vinne premier. Men alle kan faktisk logge seg inn gratis i år og sjekke hvor gode de er i matte.

– Det viktigste for oss er at flest mulig er med. Interessen for matematikk og realfag er viktig for landets fremtid, sier Kikoras direktør Johan Kvarving Vik.

Vil du teste om du er bedre i matte enn en 5.-klassing? Besøk nettsiden mattemaraton.no