Tema
Spis opp maten og redd klimaet
Kaster du restene etter middagen i søpla? Spiser du heller opp maten din, kan du spare klima, miljø og penger.
MATREDDER: Susanne Nesse jobber i Spis opp maten. De vil få folk til å kaste mindre mat.
Privat
Tørt brød, en slapp gulrot og egg utgått på dato. For noen er dette ingredienser som kan brukes til å lage nydelige retter. Men hos de fleste går det kanskje rett i søpla.
En tredel av all mat som lages i verden, blir aldri spist. Det viser tall fra verdens-organisasjonen FN. I Norge kaster vi nesten 400.000 tonn spiselig mat hvert år. Og det er vi vanlige folk hjemme som kaster mest. Ikke matindustrien eller butikkene.
Susanne Nesse vil ha oss til å bli flinkere til å spise opp maten istedenfor å kaste. Hun er prosjektmedarbeider i organisasjonen Spis opp maten. De jobber for mindre matsvinn. Alle kan bli en matredder, sier Nesse.