Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

10.000 satset livet – og tapte

Reisen over Middelhavet er livsfarlig. 10.000 flyktninger og migranter har druknet siden starten av 2014.

Flyktninger og migranter krysser Middelhavet i dårlige båter. De er på flukt eller leter etter et bedre liv. Over 10.000 kom aldri fram til Europa. Tallet gjelder fra starten av 2014 og fram til nå. Det sier verdens-organisasjonen FN. De har laget en ny rapport.

– Det triste tallet ble nådd for noen dager siden. Det sier Adrian Edwards i organisasjonen.

I år har 2.814 dødd. Det er flere enn i samme periode i fjor.

De fleste druknet på vei fra Nord-Afrika til Italia. Denne ruten regnes som svært farlig. Ruten fra Tyrkia til Hellas er kortere, men den er stengt. Reiser noen over, blir de sendt tilbake til Tyrkia.

Menneske-smuglere sender folk ut på sjøen i dårlige båter. De fyller båtene med for mange mennesker. Det fører ofte til at båtene velter. Og ingen vet sikkert hvor mange som er i båtene.

Over hundre døde flyktninger ble nylig funnet på en strand i Libya. Det opplyste myndighetene i landet.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.