Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

11.000 over grensa på to døgn

Over 11.000 flyktninger har krysset grensa fra Serbia til Kroatia. Landet har nå stengt nesten alle overganger ved grensene.

Flyktninger krysser grensa fra Serbia til Kroatia gjennom jorder og åkrer. Årsaken er den stengte grensestasjonen i byen Tovarnik øst i landet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Kroatisk politi torsdag stengte torsdag sju av landets åtte grenseoverganger mot Serbia. Det var at over 11.000 flyktninger kom til landet i løpet av to dager.

I Tovarnik har flere tusen flyktninger og migranter blitt stående fast. De har ikke kommet seg videre fordi de har manglet transport. Men sent torsdag kveld ble flere hundre av dem transportert til Zagreb. Det er hovedstaden i Kroatia.

Fredag er det kun grensestasjonen Bajakovo på motorveien mellom Beograd og Zagreb som er åpen for trafikk.

Nabolandet Slovenia har stanset all togtrafikk på den største toglinjen fra Kroatia,

Innenriksminister Ranko Ostojic sa tidligere torsdag at Kroatia ville bli nødt til å stenge grensen mot Serbia. Det var dersom det begynte å komme flere enn 8.000 migranter over grensen per dag.

Samtidig har Ungarn begynt byggingen av flere grensegjerder. Denne gangen mot Serbia. Mange flyktninger tar seg gjennom Ungarn til Serbia, og videre inn i Europa den veien. Og Ungarn har allerede sperret grensene mot Østerrike med gjerder av piggtråd.

LES MER: Venter 20.000 flyktninger

LES OGSÅ: Flyktningene hjelpes gjennom Kroatia