Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

13 drept i angrepet i Barcelona

En terrorist i en varebil angrep i Barcelona i Spania. 13 mennesker ble påkjørt og drept. 100 mennesker er skadd.

En varebil kjørte nedover hovedgata i Las Ramblas i Barcelona. Bilen kjørte sikksakk for å treffe flest mulig mennesker. Flere medier melder om 13 drepte, skriver nyhetsbyrået Reuters. Torsdag kveld fortalt myndighetene at det var riktig. I tillegg er over 100 mennesker skadd. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Myndighetene i Spania kaller angrepet for terror.

– Helt plutselig, midt på gaten, trykker bilføreren gassen i bånn. Føreren kjører rett inn i folkemassen. Det ser ut som den kjører over jeg vet ikke hvor mange personer. Tre-fire mennesker minst fløy i alle retninger, sier Hampus Hagander til den svenske avisa Expressen. Han bor i Barcelona.

To personer ble pågrepet av politiet torsdag kveld. Men sjåføren av bilen er fortsatt på frifot. I tillegg skal en person være skutt og drept av politiet, skriver spanske medier.

Folk løp i panikk i flokk for å komme bort fra lastebilen. Bak bilen lå døde og hardt skadde mennesker igjen på gata.

Den som kjørte lastebilen skal ha flyktet fra stedet til fots. Det er masse politifolk og ambulanser på stedet. Helsepersonell forsøker å hjelpe de som er truffet.

Joaquim Forn er Catalonias innenriksminister. Han sier det kan være flere ofre som kommer til å dø. Mange er alvorlig skadd etter å ha blitt truffet av lastebilen.

Las Ramblas er et område hvor det vanligvis er mange turister. Det er folk fra 18 ulike land blant de skadde og drepte. Det norske Utenriks-departementet prøver å finne ut om det kan være nordmenn blant dem.

– Vi ber nordmenn som er i området, om å snakke med folk hjemme, sier Ane Lunde til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber for Utenriks-departementet.

Aage Gramstad fra Sandnes var i nærheten.

– Vi hørte en bilmotor som ruste. Så hørte vi folk som skreik. Vi kastet oss inn i en sidegate til Ramblaen. Der slapp butikkeiere inn folk. De tok ned gitteret, sier han til Stavanger Aftenblad.