Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– 150 angrep på Gaza i natt

23 mennesker ble drept på Gaza i natt. 150 steder ble angrepet. Det sier israelsk media.

Israel angrep rundt 150 steder på Gazastripen natt til tirsdag. Det melder den israelske avisa Haaretz. Minst 23 mennesker ble drept, skriver avisa.

Angrepene i natt var de verste til nå, sier de som bor i Gaza by.

LES MER HER: UNICEF: 226 palestinske barn drept

I natt så folk mange droner som fløy over husene. Droner er fjernstyrte våpen. Det var bare minutter mellom de kraftige eksplosjonene. Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Haaretz skriver at Israel forsøkte å treffe palestinske ledere og viktige bygninger. De ville blant annet treffe huset til Ismail Haniyeh. Han er en leder i den palestinske organisasjonen Hamas.

Fem israelske soldater ble også drept tirsdag morgen. Det skjedde da militante palestinere forsøkte å komme inn i Israel. De hadde gravd en tunnel. En av disse palestinerne ble også drept, skriver Haaretz.

Avisen Haaretz skriver at huset til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh var blant målene. Det var også huset til sjefen for Shujaiyeh-bataljonen, finansdepartementet i Gaza og bygningene som huser Al-Aqsa Radio og Al-Aqsa Television.

LES MER HER: Ber Israel spare vanlige folk

Det er tre uker siden Israel begynte med angrepene. Angrepene vil fortsette til Israel har klart det de ønsker, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Israel ønsker å ødelegge palestinernes tunneler inn i Israel.

– Vi kan ikke leve med trusselen fra raketter og dødstunneler, sa Netanyahu, ifølge NTB.