Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

20.000 kan få ebola

20.000 mennesker kan være smittet med ebola tidlig i november. Det frykter Verdens helseorganisasjon.

Innen tidlig i november kan 20.000 være smittet med ebola. Det frykter Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er tre ganger så mange som nå. Det kan skje hvis vi ikke jobber hardere for å bekjempe spredningen av ebola.

2.800 mennesker har allerede dødd av ebola. Flere enn 5.800 er smittet. Innen 2. november vil 6.000 mennesker være smittet ebola i Guinea, ifølge en sturide. I Liberia vil nesten 10.000 være smittet. I Sierra Leone kan minst 5.000 ha fått ebola. Totalt blir det omtrent 20.000 smittede. Det viser en WHO-studie. Den ble publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine tirsdag.

I Sierra Leone måtte folk holde seg hjemme i tre dager. Nå får de lov til å gå ut igjen. De måtte holde seg hjemme for å hindre at flere ble smittet.

LES OGSÅ: Tror ikke tvang hjelper mot ebola

Verdens-organisasjonen FN har hatt krisemøte om viruset. De kalte utbruddet av ebola en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet.

En ny plan i kampen mot det dødelige viruset skal settes i gang i slutten av september. Det sier Ban Ki-Moon. Han er generalsekretær i FN.

Norge skal gi 60 millioner kroner til å bekjempe epidemien i Vest-Afrika. Det sa utenriksminister Børge Brende i forrige uke.