Verden
###

Muren falt igjen

Berlin feiret murens fall mandag. Det ble gjort med store domino-brikker.

Muren falt nok en gang i går. En lang rekke store domino-brikker var satt opp der hvor Berlinmuren en gang sto. Den første brikken ble veltet av Lech Walesa. Han var president i Polen fra 1990 til 1995. Walesa kjempet lenge mot kommunist-partiet i Polen.

Brikkene raste en etter en. Da alle var veltet, ble det et stort fyrverkeri.

Angela Merkel er forbundskansler i Tyskland. Hun feiret sammen med mange av verdens ledere i Berlin. Russlands president Dmitrij Medvedev, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, Storbritannias statsminister Gordon Brown og USAs utenriksminister Hillary Clinton var i byen. Sammen gikk de gjennom Brandenburger Tor. Etterpå holdt de taler om murens fall.

– Vi vet at millioner av hjerter og hjerner var med og rev muren ned, sa Clinton.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå