Verden
<strong>NATUR-KATASTROFE:</strong> Pakistanske landsby-boere vandrer igjennom flom-vann i Muzaffargarh i Pakistan søndag. Pakistan trenger hjelp til å rydde opp etter den verste flommen i landet noensinne, det mener verdens-organisasjonen FN.

– Verre enn tsunamien og Haiti

13,8 millioner mennesker er rammet av flom i Pakistan. Katastrofen er større enn tsunamien i 2004, mener verdens-organisasjonen FN.

– Denne katastrofen er verre enn tsunamien, jordskjelvet i 2005 og jordskjelvet i Haiti, sier Maurizio Giuliano. Han er talsmann for kontoret for koordinering av humanitære spørsmål (OCHA). Det er en del av verdens-organisasjonen FN.

Natur-katastrofen i Pakistan er større. Årsaken er at jordskjelvet i Pakistan i 2005 bare berørte over 3 millioner mennesker.
– Mens 5 millioner mennesker ble berørt av tsunamien og jordskjelvet i Haiti berørte rundt 3 millioner, sier han.

Omtrent 230.000 døde i tsunamien i desember 2004. Flere enn 70.000 mennesker døde i jordskjelvet i Pakistan i 2005. Og rundt 300.000 mistet livet i jordskjelvet i Haiti i januar i år.

Antall døde i flommen i Pakistan er foreløpig anslått til 1.600. 2 millioner mennesker skal ha mistet hjemmene sine. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Flommen brer seg

Både den pakistanske regjeringen og FN har bedt om mer nødhjelp. Det er den største flommen i Pakistan på over 80 år. Det skriver nettstedet NRK.no.

Mer fra Verden

På forsiden nå