Verden

Tror ikke at skytteren vil slutte

Snikskytteren i Malmö i Sverige er fortsatt på frifot. En professor tror skytteren må slå til igjen- ellers går han fri.


– Nå har mannen et valg der han kan la være å bli tatt, sier professor og kriminolog Leif GW Persson til avisa Aftonbladet.

En person er drept og åtte er skadd i skytinger i Malmö det siste året. En mann skyter mot innvandrere eller folk med innvandrer-bakgrunn. 19 skudd er avfyrt mot folk. Over 100 politifolk jobber nå for å ta snikskytteren.

Det har ikke vært nye skyte-episoder siden lørdag. Da skjøt en mann mot skredder- og frisørsalongen til Naser Yazdanpanah. Det endte med at skredderen ble skallet ned av skytteren.

LES MER HER: Ny skyting i Malmö

GW Persson sier at det er sannsynlig at mannen ikke blir tatt, dersom han slutter å skyte.
– Det finnes en mulighet for at han slutter å skyte. Da blir det vanskelig. Da står politiet uten en løsning. Så kommer de til å ha færre folk som spaner på ham, sier han.

Politiet har hatt dårlige beskrivelser av skytteren. Men nå har de samlet inn overvåkings-video fra ett av stedene der det var skyting. De har også snakket med flere vitner.

Tirsdag presenterte politiet en profil på hvordan de tror gjernings-mannen er. De tror at han er mellom 20 år og 40 år gammel. Han er lys i huden og har et smalt ansikt. Mannen sykler trolig til stedene der han har skutt, opplyste svensk politi tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi tror han forflytter seg på en sykkel, han er i alle fall godt kjent i byen. Det som trigger ham er selve skytingen, han vil ikke leke katt og mus med oss. Han vil komme unna, sa Per Lidehäll i politiet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå