Verden

Redde for flere bomber

Flere pakker som inneholder bomber, skaper frykt i Europa.

Tirsdag ble det funnet sprengstoff i en pakke på kontoret til Tysklands statsminister Angela Merkel. På pakken sto det at den var sendt fra finans-departementet i Hellas.

Andre bomber skal ha vært på vei til blant andre Italias statsminister Silvio Berlusconi og Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Pakken til Berlusconi ble funnet i et privatfly som landet på flyplassen i Bologna. Politiet mener bomben har sammenheng med brevbombene i Hellas.

Samme dag eksploderte små bomber i ambassadene til Sveits og Russland i Aten. Flere andre brevbomber ble oppdaget og ødelagt. Ambassadene til Chile, Bulgaria og Tyskland i Aten var mål for noen av bombene.

Bombene sprer frykt i Aten. Også mandag ble det funnet pakker med bomber i den greske byen. En av dem var adressert til Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Politiet etterforsker også pakker som ble sendt til Mexicos, Belgias og Nederlands ambassader mandag.

Greske ekstremister er mistenkt for å ha laget og sendt ut pakkene med bomber i. Politiet i Hellas har pågrepet to personer som skal være med i en venstreradikal-gruppe. Mennene er 22 år og 24 år gamle. Begge hadde våpen da de ble tatt. En av dem hadde også på seg en skuddsikker vest og parykk, skriver nyhetsbyrået AFP.

Nå stanser greske myndigheter all flypost ut av landet mens de undersøker sikkerheten.

Også i Jemen jaktes det på bomber. To pakker som inneholdt bomber, ble sendt fra landet med fly fredag. Det sa myndighetene i landet. Begge pakkene skulle sendes til jødiske synagoger i Chicago i USA. En av pakkene ble fraktet til Dubai med et passasjerfly. Den andre pakken ble funnet om bord i et transport-fly i Storbritannia. Begge bombene kunne utløses med mobiltelefon.

LES MER HER: Frykter flyterror - gransker pakker

Myndighetene i Jemen leter fortsatt etter en kvinne. Hun er mistenkt for å ha levert inn pakkene med bomber. En student ble arrestert i Jemen lørdag. Hun ble løslatt søndag. Den som leverte pakkene skal ha brukt studentens navn og telefonnummer.

USA mistenker at det er Ibrahim Hassan al-Asiri som har laget bombene. Saudi-araberen skal være medlem av al-Qaida.
– Den som har laget disse bombene, er farlig, sa John Brennan. Han er antiterror-rådgiver i Det hvite hus i USA.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå